ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ@ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. θα προβάλλει την ερχόμενη Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και ώρα 19.00, την ταινία του Jean-Jaques Annaud βασισμένη στο μυθιστόρημα του Umberto Eco, «Το Όνομα του Ρόδου» (1986).
 Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό της, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Καθηγητής Μεσαιωνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ., Βασίλειος Κατσαρός και ο Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Χρήστου. Την ταινία θα παρουσιάσει το μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης, Εμμανουέλα Δρακουλάκη, ενώ σύντομες παρεμβάσεις σχετικά με τα θεολογικά και ιστορικά ζητήματα που θίγει θα γίνουν και από άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Η προβολή της ταινίας του Jean-Jaques Annaud «Το Όνομα του Ρόδου» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.



Υπόθεση ταινίας:

Βόρειος Ιταλία, σωτήριον έτος 1327. Μέσα από την αγωνιώδη προσπάθειά του να εξιχνιάσει μία σειρά φόνων που σημειώνονται ανάμεσα στα μέλη ενός μοναστηριού, ο Φραγκισκανός μοναχός Ιωάννης του Μπάγκσεβιλ έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις πτυχές της παθογένειας που χαρακτηρίζει τον Χριστιανισμό του δυτικού μεσαίωνα: την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία, την ηθική διαφθορά, το φανατισμό – τις ίντριγκες, ακόμη, της παπικής αυλής και την εκμετάλλευση των φτωχών λαϊκών τάξεων από την Εκκλησία. Τα ίχνη του μυστηριώδους δολοφόνου θα τον οδηγήσουν στα άδυτα της βιβλιοθήκης του μοναστηριού, όπου κρύβεται ένα ελληνικό χειρόγραφο το οποίο απειλεί με τις επαναστατικές ιδέες του να θέσει ένα πρώιμο τέλος στο σαθρό οικοδόμημα του Παπισμού της εποχής, ανοίγοντας τον δρόμο προς την Αναγέννηση και τις ανθρωπιστικές της αξίες.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum