Pages

Pages

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ....EDITORIAL

Πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός! Το τρίπτυχο της Ελληνικής "βαριάς βιομηχανίας". Σήμερα που τα τρία αυτά "αγαθά" εποπτεύονται από ένα υπουργείο, αυτό του πολιτισμού, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι επιβεβλημένες περισσότερο από ποτέ.  Ο αθλητισμός με τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό "συνδυάζονται" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν διοργανώνονται γεγονότα όπως ο διεθνής μαραθώνιος της Αθήνας στην κλασσική διαδρομή.


Η ιστορία συναντιέται με το περιβάλλον και τη φύση, ο πρωταθλητισμός με τον αθλητισμό και την καλή ζωή, ο τουρισμός και η περιήγηση με τον πολιτισμό, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και η υπουργός περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη έδωσαν το καλό παράδειγμα, αρκεί βέβαια να το έκαναν όχι για προσωπική και πολιτική προβολή  τώρα που η κυβέρνηση πιέζεται λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών και σεναρίων για πρόωρες εκλογές.


Με συγκίνηση πάντως είδαμε και ακούσαμε το Μιχάλη Φαρμάκη από την Κοζάνη που τερμάτισε πρώτος από τους Έλληνες και μάλιστα μέσα στην πρώτη 15αδα και με καλό χρόνο για την εποχή.
Αυτός που τερμάτισε πρώτος ήταν ο Κενυάτης Ρέιμον Μπεντ σε χρόνο 2.12.39 και αποθεώθηκε από τον κόσμο.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20000 και μεταξύ των δρομέων ήταν ο πρίγκηπας της Σερβίας και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου