Pages

Pages

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

PRADA KIF

 Τα Prada Kif μου!!!

Όλες κι όλοι θυμόμαστε την εμβληματική ερμηνεία της Meryl Steeep στην ταινία " Devil Wears Prada "  και την επική ατάκα της "That's all".Ανεξάρτητα εάν η ταινία παρουσίαζε την ηρωίδα Miranda Priestley , εμπνευσμένη από την αληθινή ηγέτιδα του Vogue  Anna Wintour,   ως σκληρή, workaholic, άτεγκτη, συναισθηματικά ανάπηρη, που δεν ήταν, φοράω κι εγώ Prada και θέλω να πω That's All  . Που ; Στη Λίνα Μενδώνη που έχει τσιμενδώσει για τα καλά τον πολιτισμό και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που κάποτε κρεμόμουν από τα χείλη του λόγω της ευφυΐας, ευστροφίας κι ευρυμάθειας. Αλλά όταν τον είδα να "εναγκαλίζει" το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη στον τηλεοπτικό μου δεκτή υπέστην "αναφυλακτικό σοκ ".

Είστε παλιοί συνεργάτες και φίλοι ; Το δέχομαι. Τον υποστήριξες; Το δέχομαι.

Γιατί εμφανίζεσαι ; Δεν έγινε αυθόρμητα, δεν έγινε τυχαία . Έγινε γιατί και ήξερες και ήθελες. Ε οχι όμως, basta.

Φτάνει πια ! Αφήστε την τοπική αυτοδιοίκηση να ανασάνει και να πράξει ουσιαστικά, μήπως κι εμείς οι δημότες, πολίτες ανασάνουμε και Οξυγονώσουμε τη σκέψη και την κρίση μας από εδώ και στο εξής.



Κι έρχομαι σε αυτό το ζευγάρι Prada το δικό μου, του 2000 , τύπου sneakers.

Εχω να το φορέσω χρόνια, αλήθεια. Και κάθε φορά που έκανα ξεσκαρτάρισμα ή μετακόμιση, αναρωτιόμουν εάν θα τα χαρίσω ή πουλήσω. Αλλά πάντα  τα κρατούσα για έναν λόγο . Πριν από λίγο καιρό τα ζωγράφισα, μη φανταστείτε εικαστικά, αλλά παλιμπαιδιστικά κι αποφάσισα να τα κρατήσω. Τα ονόμασα μάλιστα Prada Kif. Πιστέψτε με, είναι Kif, με οτι σημαίνει αυτό, καλό ή κακό. Ή μέτριο ή και αδιάφορο ακόμη. Αλλά είναι αυθεντικό. Όσο η δική μου αυθεντικότητα, η όποια τέλος πάντων , αφορά τους δικους μου ανθρώπους και ευρύτερα τον κόσμο.



Προς το παρόν είναι κομμάτι από διακόσμηση σετ γυάλινων ποτηριών. Ωστόσο θέλω με την πρώτη ευκαιρία όχι απλά να τα φορέσω αλλά να τα περπατήσω κιόλας. Δεν έχω βρει ακόμη το λόγο, την ευκαιρία, την αφορμή. Αλλά σίγουρα θα τα φορέσω, θα τα περπατήσω και θα τα δημοσιοποιήσω τη μέρα  που θα πάψει η Λίνα Μενδώνη να είναι Υπουργός Πολιτισμού και ο πολιτικός της μέντορας Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει οριστικά απομακρυνθεί από την ενεργό πολιτική δράση κι εμπλοκή.




Υ. Γ : Κάποτε και τους δυο τους θαύμαζα, πολλα χρονια πριν. Να λοιπόν που αποδεικνύεται οτι ουσιαστικά  ήμουν πολύ μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και τα παρασκηνιακά πολιτικά . Γιατί χαζός δεν είμαι, θα καταλάβαινα, θα έπιανα πράγματα. Αλλά δεν έπαιξα ποτέ με τα κόμματα. Τη δουλειά μου έκανα πάντα. Καλά, μέτρια, αδιάφορα, κακά. Τη δουλειά μου. Βέβαια ίσως και να μην ήμουν τόσο αθώος, αλλά εντέλει αδιάφορος τοτε, οπότε άφηνα το ότι κακό, παρασκηνιακό, υπόγειο να με προσπεράσει και να το προσπεράσω. Για αυτό και δε χαρίζω τα Millenial Prada Kif. Για να θυμάμαι λάθη και πάθη , δικά μου και των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου