Η ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ...!!!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η ολική έκλειψη του πολιτισμού μας με αποτέλεσμα την ένδειά μας σε κάθε επίπεδο διεφάνη χθες ξεκάθαρα. Τεράστιο μερίδιο ευθυνών έχουμε όλοι μας...από τους πολιτικούς μέχρι τους πολίτες...με το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα! Δε θα προσυπογράψω τον Πάγκαλο και τον κάθε Πάγκαλο που δηλώνει ότι "μαζί τα φάγαμε" γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι , ούτε κατά προσέγγιση είναι έτσι. Ωστόσο είμαι από αυτούς που χωρίς φόβο και πάθος παραδέχομαι ότι έχουμε μεγάλες ευθύνες γιατί χαιδεύαμε χρόνια τώρα το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και αφήναμε κάποιους να τα φάνε και μάλιστα εν γνώσει μας! Για αυτό κάνω λόγο για ένδεια. Επίσης χωρίς να υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ και την  κυβέρνηση ή τη ΝΔ δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς επιθυμούν και προτείνουν τα μικρότερα κόμματα. Προσωπικά είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αλλά με παράλληλη λειτουργία του κράτους και της ζωής της χώρας. Δε μπορεί οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να τρέχουν πανικόβλητοι για να μην εισπνεύσουν τα δακρυγόνα και να μη μπλέξουν με τις διαδηλώσεις και αυτή η εικόνα να αναμεταδίδεται διεθνώς.
Θέλω να διαμαρτύρονται όλοι και να ασκούν κριτική ,αλλά και να αποδοκιμάζουν την όποια κυβέρνηση ,αλλά παράλληλα η αγορά και ο τουρισμός να λειτουργούν στο μέτρο του δυνατού και να μην παραλύει η χώρα. Γιατί η παράλυση της χώρας δεν είναι φυγή προς τα εμπρός και "επανάσταση" αλλά υποχώρηση.  Επίσης, ειλικρινά και άνευ παρεξήγησης, με πιάνει αναφυλαξία όταν ακούω τις υπέροχες αντιστασιακές συνθέσεις του Μ.Θεοδωράκη και άλλων μουσουργών μας να ακούγονται τώρα. Προσωπικά δε θέλω να  συνδέσω το Πολυτεχνείο και την περίοδο εκείνη,  με τους τόσους δημοκράτες που θυσίασαν τη ζωή τους για να πέσει η Χούντα, με τα σημερινά κινήματα και ας μην αρέσει σε κάποιους αυτό. ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ!!! Επίσης βαρέθηκα πως είναι δυνατόν οι γνωστοί να είναι άγνωστοι και το αντίστροφο και να μην αποκαλύπτεται ποιοί είναι πίσω τους και τι ακριβώς συμβαίνει με όλους αυτούς. Επιπλέον βαρέθηκα να ακούω και συνομωτικά σενάρια από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σε ότι αφορά στο θέμα σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων είμαι υπέρ αρκεί να συνθέσουν τις απόψεις τους με αυτές των πολιτικών. Ούτως ή άλλως όλοι είμαστε εν δυνάμει πολιτικοί.
Βέβαια δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό και με ποιά άτομα,  γιατί κάθε κόμμα έχει τις απόψεις του και τις αξιώσεις του. Ακούγονται πολλά και γράφονται πολλά, από κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συνεργασίας ή κοινής αποδοχής με πρωθυπουργό ακόμη και κοινής αποδοχής.
Λέτε να δούμε πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο ή το Φώτη Κουβέλη ή τη Ντόρα Μπακογιάννη; Λέω....όλα είναι πιθανά και ανοιχτά και πολύ περισσότερο το πρώτο , εάν πάμε σε πρωθυπουργό μη πολιτικό  που να έχει και ευρωπαικό κύρος. Βέβαια πολλοί λένε ότι εάν δεν είναι πρωθυπουργός  ο Γ.Παπανδρέου θα πάμε αποδυναμωμένοι στην Ευρώπη, ενώ πολλοί άλλοι υποστηρίζουν ότι εάν αλλάξει ο πρωθυπουργός θα αλλάξει και η ψυχολογία των πολιτών.
 Ωστόσο εάν  πάμε σε μία τέτοια αλλαγή τότε θα κληθούμε και εμείς ως πολίτες να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.
Σε όλα αυτά θέλω να προσθέσω κάτι: άκουσα και είδα όλα τα κανάλια να κάνουν κριτική και να μιλούν για κατάθλιψη κτλ κτλ. Μα τα ίδια τα κανάλια χρόνια πριν δεν παρουσίαζαν σχεδόν αποκλειστικά μία Ελλάδα ακτινοβολούσα και διοργανώτρια αγώνων και νικήτρια κυπέλων και μία Ελλάδα που διασκέδαζε στα νησιά; Κανένα από αυτά δεν είχε τότε τη δυνατότητα να διαγνώσει ότι υπάρχει ο κίνδυνος φούσκας που μοιραία θα σκάσει; Και σήμερα κάνουν  λόγο για καραμέλα που πιπιλάνε ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί και έχουν δίκιο, αλλά ξεχνούν πως και αυτά πιπιλάνε τη δική τους καραμέλα και κάνουν και τους πολίτες να πιπιλούν τη δική τους.  Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι όλοι μας έχουμε ευθύνες , από τους μη έχοντες έως τους έχοντες, από τους πολίτες μέχρι τους πολιτικούς, από τους ανίσχυρους μέχρι τους ισχυρούς. Και μάλιστα εθελοτυφλούσαμε γιατί κοιμόμασταν τον ύπνο της δικαίας και του δικαίου! Καιρός να ξυπνήσουμε όλοι μας μα όλοι μας και να ξυπνήσουμε ουσιαστικά!!! Είναι μοναδική ευκαιρία γιατί διαφορετικά φοβάμαι πως  για άλλη μία φορά θα πάμε για "ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ".

Υ.Γ: Προσωπικά, ακόμη και εάν θεωρηθώ αντιλαικός , προτιμώ  μία κυβέρνηση συνεργασίας, έστω μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων (παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή  της Αριστεράς είναι επιβεβλημένη) ,αρκεί να δοθούν λύσεις βιώσιμες και σε βάθος χρόνου και να λειτουργήσει η αγορά για όλες και όλους , από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο πολίτη. Το σενάριο με πρωθυπυργό ΚΟΥΒΕΛΗ ολοένα και ισχυροποιείται!!!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:

  1. Tertios είπε...:

    oxi kai senario o ....fotis.

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum