Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ FASHIONART -LOVER

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Με λένε Έλενα Κ. Παλαιότερα οι φίλοι μου με φώναζαν Λένα, αλλά επειδή το απεχθανόμουνα, τους το έκοψα. Επανήλθαν στην τάξη και από τότε με αποκαλούν μόνο Έλενα. Είμαι 39 χρόνων ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και διευθύνω ένα μεγάλο διαφημιστικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων αρχικά, αλλά δε μου έφτανε, με περιόριζε. Γι'αυτό έκανα μεταπτυχιακά στο μάρκετιγκ και τη διαφήμιση στο Λονδίνο και δημιουργική γραφή στο Δουβλίνο, στην πατρίδα των συγγραφέων και ποιητών.  Ήταν η μόνη περίοδος της ζωής μου  που άντεξα τη λογοτεχνία και την ποίηση. Πολλές φορές μου λένε πως και αυτό που κάνω είναι τέχνη. Δε λέω είναι. Αλλά πάνω απ'όλα είναι μάρκετιγκ. Είναι κέρδος, είναι τζίρος , είναι ευρώ, ενίοτε και δολλάρια. Ξέρετε τι είναι μέσω μίας διαφήμισης που προωθείς εσύ η ίδια να διπλασιάζεται ο τζίρος της εταιρίας  και να σαρώνεις τα διαφημιστικά βραβεία; Είναι εξουσία, είναι ηδονή, είναι αφροδισιακό διαρκείας ."








"Με αποκαλούν Σκύλα του Ερμή. Ξέρετε ο Θεός Ερμής ήταν ο προάγγελος της διαφήμισης και του μάρκετιγκ. Γι΄αυτό και δε τους χαλάω χατίρι, τους γαβγίζω με όλο μου το λαρύγγι. Δαγκώνω κιόλας , εάν κάποιος με κοιτάξει κατάματα χωρίς να υπάρχει λόγος ή κάνει το λάθος και νιαουρίσει.
Αναρωτιέμαι εάν έζησα ευτυχισμένες στιγμές. Ποιός το ορίζει αυτό; Ωστόσο εάν θυμάμαι καλά η πιο ευτυχισμένη στιγμή μου ήταν όταν οι μετοχές που πρότεινα στον πατέρα μου να παίξει του έφεραν τριπλάσια λεφτά και έτσι έκανε δώρο στη μητέρα μου εκείνο το πανέμορφο βραχιόλι.
Η πιο δυστυχισμένη μου όμως ήταν ανυπόφορη , ήταν όταν ερωτεύτηκα....Α...όταν ήμουν παιδί ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Σκρουτζ Μακ Ντακ που έκανε βουτιές και λουτρά μέσα σε δολάρια και λίρες. Ο καημένος ήταν τόσο παρεξηγημένος από τα ανήψια του.... Με λένε Έλενα Κ, ο παπάς με βάφτισε Ελένη-Ελπίδα. Την Ελπίδα τη βαρέθηκα και την έβαλα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κράτησα την Ελένη. Στο κάτω-κάτω ήταν η Ισαπόστολος του Μ.Κωνσταντίνου!!!"

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ
ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΕΛΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
 (στο acting studio του Θεάτρου ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FASHIONART LOVER

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum