ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

O Amant Πετρέλας και η σύζυγος του Maria Manuela Loureiro Farinha με τη δημιουργία του PORTO GALO στη Θεσσαλονίκη έγιναν η γέφυρα της οινικής απόλαυσης μεταξύ Πορτογαλίας και Eλλάδας.
Η μεγάλη ιστορία και η εξαιρετική ποιότητα των Πορτογαλικών κρασιών τους γοήτευσε και αποφάσισαν να τα γνωρίσουν στους Έλληνες που ξέρουν να ζουν. Για τη διαμόρφωση της γκάμας τους αναζητούν ετικέτες εκλεκτών αμπελώνων και οινοποιείων από όλες τις περιοχές της Πορτογαλίας - Alentejo, Bairrada, Beiras, Dao , Douro, Ribatejo, Terras Do Sado, Tras-Os-Montes, Vinho Verde. Και όπως λένε όλοι φέρνουν τα καλύτερα Πόρτο! Ο Amant και η Maria Manuela υποστηρίζουν πως καμία οινοθήκη δεν έχει αξία χωρίς το Porto, ένα μοναδικό κρασί με ρίζες τους ρωμαϊκούς χρόνους και μια λαμπρή εξέλιξη από τα περίφημα vihnos de pe του 16ου αιώνα και την Companhia Geral Da Agricultura Das Vinhas Do Alto Douro του 18ου αιώνα μέχρι τα παγκοσμίως φημισμένα, σημερινά Porto, που οι ιδιοκτήτες του PORTO GALO συστήνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!Tο PORTO GALO είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, μια περιπέτεια, ένα ταξίδι στον κόσμο των κρασιών, των γεύσεων και της κουλτούρας μιας ιστορικής ευρωπαϊκής χώρας.







Το Portogalo, μέλος της εισαγωγικής εταιρείας Portal Wines A.E. , αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις τους porto, του κρασιού και των αυθεντικών πορτογαλικών εδεσμάτων. Ό,τι θα επιθυμούσαμε σε μια ιδανική κάβα μπορούμε να το βρούμε στο Porto Galo στη Γεωργίου Παπανδρέου 23 (πρώην Ανθέων).
Πρόκειται για έναν  εξαιρετικά διακοσμημένο σύγχρονο χώρο με γήινα χρώματα που αναδεικνύουν τη λάμψη του γυαλιού και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει στις παραδοσιακές κάβες που υπάρχουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μουσική υπόκρουση, η παρουσίαση των οίνων & ποτών από την Πορτογαλία, την Ευρώπη και την Αμερική και η προθυμία των συμβούλων εξυπηρέτησης του Porto Galo να  προσφέρουν στους επισκέπτες και πελάτες  να δοκιμάσουν  εντελώς δωρεάν porto ή άλλα υψηλής οινολογικής αξίας κρασιά ανάλογα με την περίσταση, συνιστούν τη μοναδική Εμπειρία Porto Galo.









Όλες οι αυθεντικές ποικιλίες φρέσκων & επετειακών παλαιωμένων porto των κορυφαίων στον κόσμο οίκων C álem, Barros και Burmester βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για να τις απολαύσει  υπό τους ήχους των πορτογαλικών fados.  Βάλσαμο για τον ουρανίσκο αποτελεί και η τεράστια συλλογή των πλέον φημισμένων Πορτογάλων οινοποιών όπως Quinta Do Portal, Caves Alian ça, Espor ão και Real Companhia Velha με βελούδινες & αρωματικές ποικιλίες σε δροσερά λευκά κρασιά, ολοκληρωμένα κόκκινα μονοποικιλιακά ή/και πολυποικιλιακά και σε παλαιωμένα reserva. Η Πορτογαλία, ως ο αποκλειστικός παραγωγός φελλού στον κόσμο, έχει αναπτύξει μερικές από τις πλέον αρωματικές & μεστές ποικιλίες οίνων & κρασιών χάρη στο μεράκι, το κλίμα και την παράδοση των πορτογαλικών οινοποιητικών εταιρειών & οικοτεχνιών.
Για να μυηθούν οι πελάτες και επισκέπτες  στα άδυτα της πορτογαλικής κουλτούρας μπορούν να ενημερωθούν  από τους ανθρώπους του Porto Galo για πιθανούς γευστικούς συνδυασμούς, εναλλακτικές προτάσεις για εντυπωσιακά καλάθια, ποικιλίες για αξιομνημόνευτα γεύματα ή δείπνα ή για τις ημερομηνίες συνεδρίων οινογνωσίας που διοργανώνει το κατάστημα.  Τέλος, θα εντυπωσιαστούν τόσο από τις πρωτότυπες συσκευασίες δώρων όσο και από την υπηρεσία ταχείας αποστολής σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας είτε για ένα καλάθι είτε γιατί ξεχάσατε να προμηθευτείτε κρασιά ή ποτά για το σημερινό τραπέζι.
Για τις αποστολές των δώρων ή καλαθιών και για οποιαδήποτε πληροφορία για τα porto και κρασιά του Porto Galo μπορείτε να αποταθεί κανείς  στη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή: 800 11 P O R T A L (800 11 7 6 7 8 2 5) ή στο 2310 887025.Ακόμη, στο Porto Galo μπορεί κανείς να κάνει  κράτηση με την παρέα του  για μια βραδιά με πολύ κρασί, λιχουδιές και αυθεντικά porto στο πιο cosy bar της πόλης.  Στο Porto Galo  θα ανακαλύψει το κοινό  αυθεντικές και πλούσιες ποικιλίες τυριών όπως  cream cheese, chevre κ.α., ως συνοδευτικές γεύσεις που θα αναδείξουν τις οινολογικές σας προτιμήσεις.



Έχει επίσης  την επιλογή για  εκλεκτές ποικιλίες αλλαντικών όπως προσούτο, πατέ χαμόν κ.α. που μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία απόλαυσης ενός κρασιού ή porto.
Η δύναμη του porto είναι συνυφασμένη με τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης: τη γη, τη φωτιά, το νερό και τον αέρα. Στην ουσία το porto είναι συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή καθώς ενέχει την αρμονία και την αντίθεση ταυτόχρονα. Βάσει του βαθμού ωρίμανσης, το porto διακρίνεται σε 3 κύριες κατηγορίες:
• Λευκό (White, White and Dry, Lagrima)
• Ruby (Vintage, LBV)
• Tawny (Reserva, Colheita, Παλαιωμένα & Επετειακά 10, 20, 30, 40 ετών).
Λευκό Porto: Ανάλογα με την ποικιλία, το χρώμα του μπορεί να είναι χρυσοπράσινο ή χρυσό. Προτιμάται δροσερό ως απεριτίφ με λίγο τόνικ ή με πάγο. Η γεύση του μπορεί να ποικίλει από ξηρή μέχρι πολύ πλούσια και μεστή, ενώ ταιριάζει απόλυτα με ξηρούς καρπούς, πράσινες ελιές, καπνιστό σολομό ή με επιδόρπια όπως παγωτό βανίλια ή τροπικά φρούτα.
Ruby Porto: Αν και νέο & ατίθασο, το ruby είναι συνήθως ισορροπημένο και γεμάτο. Ανακαλύψτε το πλούσιο σκούρο χρώμα του και τη δυνατή φρουτώδη γεύση του. Ιδανικό για το χειμώνα, συνήθως σερβίρεται με σκληρά τυριά, πατέ, αλμυρές λιχουδιές και ξηρά φρούτα.
 Tawny Porto: Το αγαπημένο των μεσογειακών χωρών και της Ελλάδας. Η απαλή γεύση του, με τα φρουτώδη αρώματά του, το χρυσοκόκκινο χρώμα και το γεμάτο σώμα ενός παλαιωμένου porto δίνουν μια φινετσάτη αίσθηση στον οινογνώστη. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με cream cheese, φρέσκα φρούτα (π.χ. ροδάκινα, σταφύλια, μήλα, αχλάδια) ή με δροσερά επιδόρπια όπως σοκολάτα γάλακτος, κέικ σοκολάτας και παγωτό βανίλια. Ειδικά τα παλαιωμένα και τα επετειακά θεωρούνται πολύτιμα και γι’ αυτό προτιμώνται σε επετείους, ρεβεγιόν, ή σε special dinners.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum