"ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ" : ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δάφνις και Χλόη είναι μία ιστορία αγάπης που έγραψε ένας εκ των πρώτων μυθιστοριογράφων του κόσμου, ο Έλληνας Λόγγος, συγγραφέας του 3ου μ.Χ. αιώνα.  Η ομότιτλη Ελληνική βουβή ταινία το 1931 του Ορέστη Λάσκου θεωρήθηκε το «πρώτο επίσημο παγκόσμιο κινηματογραφικό γυμνό». Πριν από περίπου 15-20 χρόνια το αριστούργημα αυτό «αναπαλαιώθηκε» με τη συνδρομή της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και του Ορέστη Λάσκου.



Υπόθεση: Ο Δάφνις και η Χλόη, δυο μικροί βοσκοί, μεγαλώνουν μαζί στα βουνά της αρχαίας Λέσβου. Με τον ερχομό της εφηβείας, η αφύπνιση των ερωτικών ενστίκτων, πιο έντονη στην περίπτωση της Χλόης, προκαλεί αμηχανία και ταραχή στα δυο παιδιά, που δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν στο κάλεσμα της σάρκας. Ένας νεαρός πρίγκιπας πολιορκεί επίμονα τη Χλόη κι αποπειράται να τη βιάσει, αλλά τελικά η Χλόη σώζεται από τον Δάφνι, ο οποίος επεμβαίνει βίαια. Ο Δάφνις συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε μαστίγωση μέχρι θανάτου, όμως την τελευταία στιγμή αποκαλύπτεται ότι ο νεαρός βοσκός, που είχε εγκαταλειφθεί βρέφος στο δάσος, ανήκει σε οικογένεια ευγενών. O Δάφνις ζητά να παντρευτεί την αγαπημένη του, αλλά τώρα ορθώνονται νέα ταξικά εμπόδια, ώς την τελική αποκάλυψη ότι και η Χλόη έχει ευγενική καταγωγή. Οι δυο νέοι είναι πια ελεύθεροι να εκφράσουν τον έρωτά τους.

Ηθοποιοί :Λούση Ματλή .... Χλόη, Απόλλων Μαρσύας .... Δάφνις
Τίμος Βιτσώρης, Μαρίκα Ραυτοπούλου, Κώστας Παλαιολόγος, Βαγγέλης Μενεξής, Μαρίκα Ξανθάκη, Ι. Αυλωνίτης, Σταλάμ. Γ. Γεωργιάδης, Γ. Λαμπάκης, Δ. Σουσίμαλης.
Συγγραφέας: Λόγγος.

Παραγωγός: Ορέστης Λάσκος.
Κινηματογραφιστής: Δημήτρης Μεραβίδης.
Συνθέτης: Άγις Αστεριάδης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

Δάφνις και Χλόη 1931 (Full) - YouTube




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum