Ο μύθος λέει ότι όταν ο Ναπολέων κατάκτησε την Ευρώπη, υποχρέωσε τους πάντες να τρώνε γαλλικά (ειδικά τους Γερμανούς). Δεν κατάφερε ποτέ όμως να φτάσει μέχρι τη Βουλιαγμένη. Αυτό το πλήγμα στην τιμή της γαλλικής κουζίνας έρχεται να αποκαταστήσει 200 χρόνια μετά ο σεφ Bart Van Capellen, ο οποίος είναι Φλαμανδός
Πριν την άφιξή του στο εστιατόριο Cafe Tabac του ξενοδοχείου The Margi ο Bart μαθήτευσε στην τέχνη του γευστικού ιμπεριαλισμού και τις ακατανίκητες γεύσεις σε 2 από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (το "La maison du boeuf" των Βρυξελλών και "The Connaught" του Λονδίνου). Έφτιαξε μάλιστα και το δικό του εστιατόριο στην Αντίπαρο, το ''La Louche''. Στο Tabac έρχεται για να προσφέρει στον κόσμο έναν γευστικό ιμπερεαλισμό. Θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 11 Μαρτίου. Το τηλέφωνο για κρετήσεις θέσεων είναι 210 9670924.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου