Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου το έργο του Ντάριο Φο «Η Κωμωδία του Τυχαίου Θανάτου ενός Αναρχικού», στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος πρωταγωνιστεί πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς Χρήστο Μπίρο, Τάσο Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Καλπακίδη, Στέλιο Πέτσο και Νικολέτα Κοτσαηλίδου.
Η μετάφραση του έργου είναι της Άννας Βαρβαρέσου, τα σκηνικά και κοστούμια του Σάββα Πασχαλίδη, οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη, ενώ τη μουσική υπογράφουν τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Λίγα Λόγια για το έργο:
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις, διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Ο Ντάριο Φο παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο του «Η Κωμωδία του Τυχαίου Θανάτου ενός Αναρχικού» το 1970, στο Βαρέζε της Ιταλίας, σε δική του σκηνοθεσία. Ο νομπελίστας συγγραφέας έγραψε το 1969 το έργο, επηρεασμένος από πραγματικά γεγονότα. Ξεκινώντας από ένα σοβαρό θέμα, δημιούργησε μία ξεκαρδιστική φάρσα, η οποία εν έτει 2012, φαντάζει τραγικά επίκαιρη.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum