«Ξεφλούδιζε τα φρούτα με χειρουργική ακρίβεια. Την παρατηρούσαμε σαν υπνωτισμένοι. Ήμασταν στο εργαστήριο του Ήδιστον: το λαγωνικό μας, μας είχε πει πως εδώ συσκευάζονται οι ιδιαίτερες γεύσεις τους – το να παρακολουθούμε τη διαδικασία μετατροπής των λαχταριστών φρούτων σε γλυκά, ήταν μαγεία!»
« Η Αναστασία και η Νάνσυ, φίλες τα τελευταία 15 χρόνια, κλείνουν σε βαζάκια γεύσεις από το παρελθόν: μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, χυμούς και σάλτσες χωρίς συντηρητικά και χρώματα (τα συντηρούν σε χυμό λεμόνι!), με πρώτες ύλες από έλληνες μικροπαραγωγούς και το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας να γίνεται στο χέρι. Όταν δοκιμάσαμε τη μαρμελάδα μπανάνα και το γλυκό του κουταλιού καρότο (με μπόλικη κανέλα!), καταλάβαμε το γιατί.»
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου