“Νιώθαμε σαν τον Ρατατούι. Απ' όλα
τα τυριά στα ράφια γύρω μας, εμείς διαλέξαμενα μασουλήσουμε αυτό με το σταφύλι!
Στον κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου, ένα μαγαζί από πέτρα και ξύλο μας τράβηξε
με τις μυρωδιές του: η Τυροκομεία Νάξου συγκεντρώνει όλες τις παραδοσιακές
λιχουδιές του νησιού. Περιπλανηθήκαμε ανάμεσα στις διαφορετικές γεύσεις τυριών
που δε βρίσκουμε πουθενά αλλού στην Αθήνα (ο Μανώλης έχει το γνωστό τυροκομείο
στη Νάξο και πρόσφατα άνοιξε παράρτημα κι εδώ) μέχρι που εντοπίσαμε το
Μελανοτύρι (ωριμάζει σε μούργα κρασιού και βότανα) και καταλάβαμε γιατί ο
συνδυασμός τυρί με σταφύλι είχε προκαλέσει πυροτεχνήματα στον Ρατατούι! Κι
επειδή σε ένα σωστό γεύμα το τυρί σερβίρεται στο τέλος μαζί με κρασί, εδώ
βρήκαμε λιαστό κρασί και λικέρ για να συνοδέψουμε τις μπουκιές μας. Αν σας
αρέσουν τα καυτερά, ζητήστε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τον κομό με το μπούκοβο.”
“Υ.Γ. Εντάξει, υπάρχουν κι
άλλα πράγματα εκτός από το τυρί σε αυτή τη ζωή. Εδώ βρήκαμε επίσης ναξιώτικα
κρέατα, ελιές, σάλτσες και παξιμάδια - που θα ταιριάζουν τέλεια με το τυρί μας
(ναι, δεν αντέξαμε πολύ).”


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου