ΜΕ ΤΗΝ ....ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΩΜΑΝΟΥ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο Μιχαήλ  Ρωμανός  , ο γνωστός  εικαστικός και  επιμελητής εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, καθώς και  καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival) , εξελίσσει διαρκώς το ταλέντο και τη διορατικότητά του. 

Εξαιρετικές κριτικές όμως απέσπασε και για το έργο του, που δώρισε  για την έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ» υπέρ των αστέγων... εμπνευσμένο από τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και ανήκει στην νέα ενότητα μου για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα.  


Την έκθεση διοργανώνει η ArtAZ στην Τεχνόπολη , στο Γκάζι. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο απέκτησε ο γνωστός Ακαδημαϊκός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μουτσόπουλος.



Βέβαια θα βάλει το χεράκι του και στο fashion show που θα γίνει με αφορμή  την εικαστική έκθεση ΧΡΥΣΕΣ ΕΥΧΕΣ.



Μία μεγάλη όμως  διάκριση για το έργο του  Μιχαήλ Ρωμανού, ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό του,  με αφορμή την  έκθεση που συμμετείχε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η οποία διάρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες. Την παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών , κυρίως τουριστών, που επισκέφτηκαν το καλοκαίρι την Αθήνα και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα το πολυσυζητημένο έργο του γνωστού καλλιτέχνη με τίτλο ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ” θα εικονίζεται σε γραμματόσημο, που θα κυκλοφορήσει με την καλλιτεχνική υπογραφή του στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με φόντο τον Παρθενώνα.  Πριν από λίγο καιρό αποδέχτηκε την πρόταση των διοργανωτών να συμμετάσχει στην ετήσια εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική πόλη Bad Aibliing, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόναχο και η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα. Στο έργο του ο Μιχαήλ Ρωμανός, περνάει το μήνυμα της επιστροφής των "Ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα.

Περισσότερα:
http://athensfineartsfestival.blogspot.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum