"ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ"

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Από τον κόσμο του Ρεμπό και του Βερλέν μέχρι το πρώτο κινηματογραφικό όραμα του Ρομάν Πολάνσκι, θα μεταφέρει τους θεατές το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, και αύριο, Τρίτη 6 Αυγούστου, στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν». Δυο ταινίες που αντιμετωπίζουν με πολύ διαφορετικό τρόπο την «εισβολή» του τρίτου σε μια δεδομένη σχέση…
Δευτέρα 5/8, Καταραμένη σχέση (Total Eclipse, 111’ 1995)
Η αυτοκαταστροφική σχέση του νεαρού Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό με τον μέντορά του Πολ Βερλαίν,  στον 19ο αιώνα. Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην αρχή της λαμπερής καριέρας του. Σε σενάριο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον («Επικίνδυνες σχέσεις», «Εξιλέωση»)  και σε σκηνοθεσία της Ανιέσκα Χόλαντ.
Προβολές: 21.00, 23.00


Τρίτη 6/8, Μαχαίρι στο νερό (Knife in the Water, 94’, 1962)
Στο δρόμο για ταξίδι αναψυχής με γιοτ, ένα ζευγάρι προσκαλεί ταλαντούχο πλην ιδιαίτερο νέο να έρθει μαζί τους. Ένα παράξενο παιχνίδι διαδραματίζεται εντός της τριάδας. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρομάν  Πολάνσκι, και μάλιστα πολωνικής παραγωγής, εντυπωσίασε. Κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας, και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ  Καλύτερης Ξένης Ταινίας.
Προβολές: 21.00, 23.00


Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης. 

Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα 
της ΕΣΗΕΜ-Θ, www.esiemth.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum