ΟΤΑΝ Η ΜΟΔΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ: Ο VALENTINO ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΛΑΜΑΝΔΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο νεοκλασικισμός της ολλανδικής ζωγραφικής κυριαρχεί στη νέα φθινοπωρινή καμπάνια του οίκου Valentino. Αυτή του  μάλιστα η επιλογή και έμπνευση δικαιώνει την επιτομή και φιλοσοφία του FASHIONART LOVER που πιστεύει ότι μόδα και τέχνη συναντώνται πολύ πιο συχνά απ'ότι πιστεύεται και πως είναι δύο έννοιες που ξεπερνούν πολλές φορές τα στενά όρια της ετυμολογίας τους.
Ένα μάτσο από νεοεισερχόμενα μοντέλα κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει στη νέα καμπάνια του ιταλικού οίκου Valentino. Οι Erika Labanauskaite, Irina Kravchenko, Kati Nescher, Laura Kampman, Magdalena Jasek, Maud Welzen, Nouk Torsing, Sam Rollinson, Sasha Luss και Tamara Weijenberg πόζαραν στο φακό των Inez Van Lamsweerde και Vinoodh Matadin ενσαρκώνοντας σύμφωνα με τον Pierpaolo Piccioli, co-creative director του ιταλικού maison, δέκα διαφορετικούς χαρακτήρας σύγχρονης γυναικείας χάρης.

Έμπνευση για αυτήν την καμπάνια υπήρξε το έργο των Ολλανδών ζωγράφων, όπως ο Rembrandt και ο Johannes Vermeer, και τα μοντέλα «τακτοποιήθηκαν» στις φωτογραφίες δίπλα σε χαρακτηριστικές σκηνές νεκρής φύσης όπου προστέθηκαν γόβες και αξεσουάρ του Valentino. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο από φωτογραφίες όπου το μεγαλείο του φωτός της φλαμανδικής τέχνης κυριαρχεί και οι γυναίκες παρουσιάζονται ως πίνακες, σαν στιγμιότυπα αλιεμένα μέσα σε μια μαγική στιγμή κίνησης και στατικότητας.



Πηγή: queen.gr
          Ευάγγελος Μπάος

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum