TinT GALLERY_OPENING 19th SEPTEMBER

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Εδώ και τρία χρόνια, ο θυμός εναλλάσσεται με τη θλίψη, η ντροπή με τον φόβο, η καταστροφή με το κενό. Τρία χρόνια τώρα, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νούμερα και ποσοστά, ακρωνύμια σε ξένες γλώσσες, ασφάλειες και επισφάλειες, βιώσιμες ή μη συνθήκες, συμφωνίες, συμβάσεις κτλ. O καθένας από μας ακολουθεί, βουβός, την μοναχική πορεία του μπροστά στον δέκτη.  Κι όμως, κάθε μέρα, για μια στιγμή, έστω για μια στιγμή, κάτι διαπερνά τη σκληρή επιφάνεια της πτώσης και μπαίνει πιο μέσα, θερμαίνοντας για λίγο την ημέρα. Κάτι διαφορετικό για τον καθένα: η έγνοια του φίλου, ο καλός λόγος στη δουλειά, η συντροφικότητα κι η τρυφερότητα της επαφής. Οικειότητα από τον ιδιωτικό κόσμο, κουράγιο από τη συλλογικότητα. Πολύ πριν μάθουμε ότι Default σημαίνει χρεωκοπία, γνωρίζαμε τον όρο ως “επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις” της συσκευής που είχαμε μπροστά μας. Όταν κάτι έπαυε να λειτουργεί, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να επιστρέψεις στην αρχή. Στην ουσία. Τα τοπία αυτά είναι τοπία μιας χώρας υπό τη συνεχή αγωνία πτώχευσης, οικονομικής αλλά και ηθικής. Ταυτόχρονα, είναι τοπία επιστροφής στα ουσιώδη. Είναι η μέρα και η νύχτα μου, η πραγματικότητα που ζω και το όνειρο που ελπίζω.  Είναι ο τόπος που έφερα κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση και ο τόπος που πρέπει κι εγώ να ξαναφτιάξω.
Είναι ο τόπος μου. Θα μείνω.»
ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ
Αθήνα, 2012


Ο Γιώργης Γερόλυμπος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα και Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικόνα και Eπικοινωνία στο Goldsmiths College, University of London (1998) και διδακτορικό στην Tέχνη και το Design στο University of Derby (2007). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά βιβλία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δίδαξε Φωτογραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο από το 2008 έως το 2011. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργης Γερόλυμπος συμμετέχει στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην κεντρική έκθεση με τίτλο «Παντού αλλά τώρα», σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg



ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟ PROJECTROOM:
It seems like a flower
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
Με την εγκατάσταση It seems like a flower, η Μαρία Τσάγκαρη δημιουργεί ένα έργο που φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο της γκαλερί. Ένα κομμάτι φύσης μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο, και μέσα απ’ αυτό αποκαλύπτεται ένα ιδιαίτερο εύρημα. Δεν πρόκειται για μια εικόνα, είτε ψευδή είτε αληθή, αλλά για μια ποιητική μεταφορά νοημάτων που σχετίζεται με την αντιστροφή εικόνων και τη σχέση τους με την φθαρτότητα, την ελπίδα και τη ματαιότητα.
 Η Μαρία Τσάγκαρη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών (2000-2005) και στην συνέχεια φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2005-2010). Με υποτροφία του ιδρύματος ΙΚΥ φοίτησε στο Facultad de Βellas Αrtes στην Μαδρίτη (2007-2008). Το 2012 αποφοίτησε  από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2010-2012). Ζει στην Αθήνα και από το 2012 εργάζεται ως συνεργάτης στο εργαστήριο του Νίκου Ναυρίδη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η Μαρία Τσάγκαρη συμμετέχει επίσης στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην κεντρική έκθεση με τίτλο «Παντού αλλά τώρα», σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg.



Γκαλερί TinT   
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
τηλ. +30 2310 235689 - τηλ./fax +30 2310 220191

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum