ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA 96,5

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Ο δήμαρχος Ελ. Κορδελιού –Ευόσμου έχει κατηγορήσει πολλές φορές την πρώην διοίκηση του δήμου Ευόσμου ότι άφησε μόνο χρέη. Αυτό είναι μύθος. Όταν ανέλαβε ο κ. Λαφαζανίδης ο δήμος Ευόσμου όχι μόνο δεν ήταν στους 58 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας, αλλά διέθετε ακίνητη περιουσία πάνω από 150 εκ. ευρώ και τους περισσότερους χώρους, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, χαρακτηρισμένους για σχολεία» δήλωσε ο υπ. δήμαρχος Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου, Κωνσταντίνος Σωτηράκης μιλώντας στον Alpha 96,5 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Λαζόπουλο και Νίκη Χατζημπούσιου.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Σωτηράκης μίλησε για τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής αλλά και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και κατέθεσε τις προτάσεις του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία» του οποίου είναι επικεφαλής.


Ο κ. Σωτηράκης επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να «τρέξει» ευρωπαϊκά προγράμματα ούτε να εξασφαλίσει επιπλέον προγράμματα για ανέργους παρόλο που ο δήμος Ελ. Κορδελιού- Ευόσμου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
«Η πρότασή μας είναι να γίνει μία πύλη διασύνδεσης των ανέργων με τους επιχειρηματίες ώστε να ενημερώνονται απευθείας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου, για τις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό και τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται και όχι να στοιβάζονται τα βιογραφικά τους στα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων χωρίς κανένα αποτέλεσμα» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού- Ευόσμου.
Κοινωνικές δομές
«Το μόνο κοινωνικό έργο που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια είναι φωτογραφίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα με τον δήμαρχο να μοιράζει σακούλες τροφίμων σε άπορους συνδημότες μας » είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία». Μάλιστα, ο κ. Σωτηράκης κατήγγειλε ότι ενώ όλοι οι μεγάλοι δήμοι στη χώρα δίνουν το 11% των δαπανών τους σε δομές και δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες, ο δήμος Ελ. Κορδελιού- Ευόσμου  διέθεσε μόλις 8.000 ευρώ για τους άπορους. «Πρέπει να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο μαζί με την Εκκλησία και άλλους φορείς και να βοηθάμε τους συνδημότες μας όλο το χρόνο όχι μόνο στις γιορτές» επεσήμανε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας».
Διοικητική δομή
Όσον αφορά στη διοικητική δομή του δήμου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου ο κ. Σωτηράκης διαπιστώνει ότι η σημερινή διοίκηση δεν κατάφερε να ενώσει διοικητικά τους δύο δήμους. «Άλλα δημοτικά τέλη πλήρωναν οι δημότες Ευόσμου και άλλα του Ελ. Κορδελιού. Τη μια μέρα η πολεοδομία ήταν στον Εύοσμο την άλλη στο Ελ. Κορδελιό. Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, δεν επιτρέπεται να τον ταλαιπωρούμε» σημειώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού- Ευόσμου.

Ο κ. Σωτηράκης κατέθεσε τις προτάσεις του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας» λέγοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η διοικητική δομή του δήμου και με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη χρήση της τεχνολογίας ο δήμος Ελ.Κορδελιού- Ευόσμου να γίνει φιλικός και προσιτός στους δημότες.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum