ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κωνσταντίνος Σωτηράκης. Κατά τη συνάντηση ο κ. Τσαραμπουλίδης ενημέρωσε τον κ. Σωτηράκη για το πρόβλημα της ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις και την αποβιομηχάνιση που υπάρχει σε όλο τον νομό.
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στον δήμο Θεσσαλονίκης και τους πέντε όμορους δήμους κυμαίνεται στο 33%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να σημειώνεται στις δυτικές συνοικίες. Αν προσθέσουμε και όσους φαίνονται εργαζόμενοι, όπως πχ. νέους δικηγόρους το ποσοστό ανεβαίνει. Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις το ποσοστό αυτό δεν πρόκειται να μειωθεί, το αντίθετο…» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Σωτηράκης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος του δήμου Ευόσμου, επεσήμανε ότι ο δήμος Κορδελιού -Ευόσμου, ο μεγαλύτερος δήμος στη δυτική Θεσσαλονίκη, ταλανίζεται από την ανεργία, ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

« Πρότασή μας είναι  να δημιουργηθεί μία ειδική επιτροπή παρακολούθησης και καταπολέμησης του προβλήματος της ανεργίας, η οποία θα αποτελείται από φορείς και δημότες του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου και θα παρακολουθεί διαρκώς, το θέμα. Επιπλέον, με τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό, οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται απευθείας για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν. Ακόμη υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους που μπορεί ο Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου να αξιοποιήσει, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η σημερινή διοίκηση» τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Κωνσταντίνος Σωτηράκης.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum