EUROVISION 2014 ΜΕ FREAKY FORTUNE ΚΑΙ RISKYKIDD

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα αποφάσισε! 40 χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision, ο 35ος εκπρόσωπός μας θα είναι το νεανικό δίδυμο Freaky Fortune μαζί με τον Riskykidd και το dance τραγούδι τους "Rise Up".
Ο Ελληνικός τελικός , που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το MAD TV με τίτλο Eurosong 2014- A Mad show,  ξεκίνησε με την παρουσιάστρια Δέσποινα Βανδή να συναντάται επί σκηνής με το συμπαρουσιαστή της Γιώργο Καπουτζίδη σε ένα medley παλιότερων ελληνικών συμμετοχών. Μετά από μια εισαγωγή από τους παρουσιαστές και την παρουσίαση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής (τον Δημήτρη Κοντόπουλο, την Ελπίδα, τη Ρεγγίνα Κουρή, την Αρετή Καλεσάκη και τον Θέμη Γεωργαντά), τη σκυτάλη επί σκηνής πήραν οι παλιότεροι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με τις διασκευές-ντουέτα των συμμετοχών τους: Καλομοίρα και Claydee, Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μέλισσες, Ελπίδα και Τάμτα, Σοφία Βόσσου και Demy, Καίτη Γαρμπή και Vegas ζέσταναν το Acro Music Hall και έδωσαν την καταλληλότερη πάσα για το διαγωνιστικό κομμάτι.
Στη συνέχεια επί σκηνής εμφανίστηκαν οι φετινοί υποψήφιοι με σειρά που είχε καθοριστεί με κλήρωση. Πρώτη εμφανίστηκε η Κρυσταλλία με το τραγούδι της «Πεταλούδα στην Αθήνα«, με λευκό φόρεμα, περιστοιχισμένη από βιολίστριες με επίσης λευκής περιβολή και λευκά σύννεφα για φόντο. Δεύτεροι εμφανίστηκαν οι Freaky Fortune με τον Riskykidd με το «Rise up«, μόνοι τους τραγούδησαν χόρεψαν με μόνο φόντο το λογότυπο του τραγουδιού. Τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Μαρτάκης με το «Κανένας δε με σταματά» μαζί με τους μουσικούς που είχαμε δει και στο κλιπ, ενώ τελευταία ανέβηκε στη σκηνή η Josephine με κοντό πολύχρωμο φόρεμα και τέσσερις χορευτές και τον Mark Angelo στα decks παρουσιάζοντας το τραγούδι τους «Dancing night«.
Αφότου τελείωσε η παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Koza Mostra μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και στη συνέχεια είδαμε ένα βίντεο με τα τραγούδια που έχουν ήδη επιλεγεί από άλλες χώρες για να τις εκπροσωπήσουν στο φετινό διαγωνισμό. Η Δέσποινα Βανδή τραγούδησε το τραγούδι της «Χάνω εσένα«, ενώ λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Στέλιος Λεγάκης και η Melina Mammas τραγούδησαν άλλο ένα medley ελληνικών συμμετοχών. Το αποτέλεσμα μεταφέρθηκε στη σκηνή από την αρχηγό της ελληνικής αποστολής κυρίας Κούσουλα, με ipad, όπως πέρσι και ανακοινώθηκε από όλους τους παλιούς συμμετέχοντες.
 Η Ελλάδα   θα λάβει μέρος στο δεύτερο ημιτελικό της 8ης Μαΐου, όπου και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό της 10ης Μαΐου.
Ο OGAE GREECE,  εύχεται Καλή Επιτυχία στους νέους μας εκπροσώπους και εγγυάται ότι θα δώσει  και φέτος το δυναμικό παρόν στην Κοπεγχάγη για να στηρίξει  την ελληνική συμμετοχή.

Οι φετινοί εκπρόσωποί μας , δηλαδή το συγκρότημα Freaky Fortune που αποτελούν ο Νικόλας Ραπτάκης και ο Θεόφιλος Πουζμπούρης ,μαζί με τον  Riskykidd , θα ταξιδέψουν στη Δανία και με  το χειροκρότημα και τις ευχές του INFE GREECE  . Τα μέλη του σωματείου θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν την ΄΄εξέδρα΄΄ και να δείξουν ακόμα μια φορά ΄τι θα πει  Ελλάδα.
Το Ελληνικό σωματείο που επί 27 χρόνια στηρίζει την εκάστοτε συμμετοχή   δηλώνει υπερήφανο και για τις τέσσερις Ελληνικές υποψηφιότητες . και  ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να αναδειχθεί το φετινό νικητήριο τραγούδι.
Άλλωστε πρόκειται για ένα τραγούδι που ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του φιγουράρει σε πολύ υψηλή θέση στα Ευρωπαϊκά στοιχήματα.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

Μάκης Χαραλαμπόπουλος.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum