"ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ"

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Oπου να αγγίξεις το κορμί
χνούδι το δέρμα και αφορμή
παλάμη στο μετάξι και λίγο πριν χαράξει
μαύρα βελούδα στη φωνή…” - Μιχάλης Γκανάς


Ο αισθαντικός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης, σε αναμονή της κυκλοφορίας της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Αισθηματική Ηλικία” σε μουσική του Δημήτρη Μαραμή, συναντιέται με την ταλαντούχα θεατρική συγγραφέα Άντα Τσεσμελή-Edwards και παρουσιάζουν την μουσική παράσταση “Μαύρο Βελούδο”.


Τα γεωγραφικά και  χρονολογικά σύνορα στις μουσικές επιλογές καταργούνται, σε ένα παιχνίδι με το μυαλό και τις αισθήσεις του ανθρώπου. Τραγούδια από την Αισθηματική Ηλικία συναντιούνται με παραμύθια και ιστορίες της ευρωπαϊκής μεσόγειου, με το πάθος του αμερικάνικου νότου και  την αέναη διαδρομή της ελληνικής μουσικής. Ο κοινός άξονας όλων αυτών βρίσκεται στις πιο βελούδινες ερμηνείες του «Ντόριαν».


“Διστακτικά αγγίζει ο Ντόριαν το μαύρο βελούδο που σκεπάζει την ίδια του τη ζωή. Περισσότερο από κάθε τι άλλο, βάλλεται η ανθρώπινη ηθική και οι αξίες του… Πόσο αθώος μπορεί να μείνει ο άνθρωπος μπροστά στο δέλεαρ της αιώνιας ομορφιάς και νιότης; Μέσα σε ένα μουσικό ταξίδι ζωής ο Ντόριαν καταφέρνει να μας παρουσιάσει τις φαντασιώσεις, τις αδυναμίες, τις εμμονές του. Όλα γένους θηλυκού και κάτω από τη σκιά ενός μαύρου βελούδου…”


Το παζλ συμπληρώνουν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Θεσσαλονίκης. Αφεθείτε στις αισθήσεις σας και το ταξίδι ξεκινάει…



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή-Edwards
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Πιάνο: Σπύρος Ρασσιάς
Κοντραμπάσο: Γιώργος Σμυρνής
Σαξόφωνο: Άλκης Καρυζόνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Από τις 27 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στο French Keys Jazz Club, Θ. Σοφούλη 48 (περιοχή Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 402048



.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum