Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διαπρέπει στο Βερολίνο ως δραματική σοπράνο σε κλασικό και τζαζ ρεπερτόριο. Είναι Ελληνίδα και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η Νιόβη Κλαυδιανού ή   Dr. Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εκπαιδεύτηκε τόσο ως λυρική τραγουδίστρια όσο και ως ηθοποιός ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Επιστρέφει για λίγες μέρες στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο προκειμένου να διδάξει στο workshop «H τέχνης της επιτυχούς έκθεσης στο κοινό». Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Μαΐου στο DEREE , στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.  Η Κλαυδιανού εκτός από δραματική σοπράνο ειδικεύεται στην νοητική και συναισθηματική προετοιμασία κυρίως των μουσικών μέσω του νευρογλωσσικού προγραμματισμού και των ψυχολογικών και νοητικών τεχνικών.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 ήταν μαθήτρια της γνωστής σοπράνο Mercé Punti στη Βαρκελώνη/Ισπανία, ενώ το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές της Μονωδίας-Μελοδραματικής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Κατερίνας Καρατζά με «Άριστα» παμψηφεί και Ειδικό Βραβείο Μουσικής Ερμηνείας. Ύστερα από παγκόσμια ακρόαση και εξετάσεις έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις Η.Π.Α, από όπου το 2003 απέκτησε τον τίτλο Master of Music με κατεύθυνση την Όπερα (τάξη Delores Ziegler).
Συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος (Doctor of Musical Arts, D.M.A.), το οποίο και της απονεμήθηκε το 2006. To θέμα της διδακτορικής της διατριβής αφορούσε : «Συνθέσεις σημαντικών γυναικών, στις οποίες δε δόθηκε η κατάλληλη αξία από τους συγχρόνους τους λόγω κοινωνικών συνθηκών». Υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και του Πανεπιστημίου του Maryland, στο οποίο και δίδαξε επί τρία συνεχή έτη σε προ και μεταπτυχιακό επίπεδο (teaching assistantship 2003-2005).
Σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, έχει επιδείξει τις ικανότητές της μέσα από συνεργασίες με σημαντικά Θέατρα και Όπερες των Η.Π.Α. και της Ευρώπης (Opera Theatre of the Rockies/Colorado, Denver Opera/Colorado, Clarice Smith Performing Arts Center/Maryland, Kay Theatre/Maryland, Teatro Nacional de Catalunia/España, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κλπ).
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα του Royal Academy του Λονδίνου, Imperial College του Λονδίνου, την Ορχήστρα του Maryland, του Denver, της Jungekammerorchester/Berlin, Κρατική Ορχήστρα/Berlin κλπ., έχει ερμηνεύσει και Έλληνες συνθέτες (π.χ. Μ. Χατζιδάκις/ Νέα Υόρκη, Βερολίνο). Στην Ελλάδα έχει δώσει ρεσιτάλ σε Δήμους (Δήμος Ν. Μάκρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, 42α ΔΗΜΗΤΡΙΑ κλπ), έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ (Sani Χαλκιδικής, Θέατρο Αρχαίας Δωδώνης, Φεστιβάλ Paolo Carrer/Ζάκυνθος κλπ, Φεστιβάλ Παπαιωάννου Καβάλας) και συναυλίες τζαζ (Αίγλη Θεσσαλονίκης).
Από το Σεπτέμβριο του 2006 ζει στο Βερολίνο και εργάζεται ως δραματική σοπράνο σε κλασσικό και jazz ρεπερτόριο σε συνδυασμό με multimedia και χορό κατά περίπτωση.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται παθιασμένα με το θέμα της νοητικής και συναισθηματικής προετοιμασίας των μουσικών σε συνθήκες υψηλής απόδοσης και στρες. διδάσκει σεμινάρια Μονωδίας και Mental Training (Νοητικός Προγραμματισμός) για τραγουδιστές στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο που ετοιμάζει με τίτλο «Τρακ: Η Τέχνη του Εκτίθεσαι» περιλαμβάνει νοητικές ασκήσεις με σκοπό την άρση των φόβων και των αναστολών που καθηλώνουν τη δημιουργία και εγκλωβίζουν την ατομική καλλιτεχνική δημιουργία.
Έχει επανειλημμένα διδάξει, εκτός από το στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο του Humbold και στο Berliner Ensemble στο Βερολίνο, σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας και ιδιωτικά.
Η Dr. Διονυσία-Νιόβη Κλαυδιανού μιλάει άπταιστα γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

NLP – Νευρογλωσσικός προγραμματισμός
Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι μια προσέγγιση που ενδιαφέρεται να εξερευνήσει και να ενισχύσει την δυνατότητα του κάθε ατόμου να φτάσει την άριστη απόδοση, να έχει αποτελεσματικότερη διαπροσωπική επικοινωνία και να βελτιώσει την πληρότητα και την ποιότητα της ζωής του.
Μέσα από τις τεχνικές, μεθόδους και ασκήσεις του, διαπιστώνουμε ότι όπως ακριβώς ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή μπορεί να καθαριστεί από τυχόν «ιούς» ή να γραφτεί από την αρχή, έτσι και εμείς μπορούμε να ξαναγράψουμε τα προγράμματα του μυαλού μας όταν δεν παράγουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Ψυχολογικές και Νοητικές Τεχνικές
• Mental Refuelling by Cameron-Bandler & Lebeau
• Breathing, Vocal and Motor Exercises for Musicians by Dionysia-Niovi Klavdianou
• Biorythm BRAC (Basic – Rest – Activity by Dr. Ernest Rossi, Klaus. W. Vopel
• Beta-Waves, Alpha-Waves and Theta-Waves by Prof. Dr. Med. Karl Hecht
• Swish by Richard Bandler and Robert Dilts
• Our Exposure to Criticism by Andreas Lauch
• Strategies to tranform Negative Introjects by Andreas Lauch




INFO
Professional Presentation Skills: The Art of Successful Exposure
A workshop with Dr. Dionysia-Niovi Klavdianou
When: Friday, May 9, 15:00 - 21:00 / Saturday, May 10 10:00-16:00
Where: MBA Auditorium, DEREE - The American College of Greece (6 Gravias Street, Ag. Paraskevi)
Fee: €120
ACG Community are entitled to 10% discount.
For registration, please contact Ms. Voula Kyriakopoulou at:
professional@acg.edu , 210 600 9800 ext. 1332
A 10-hour workshop on how to smooth-sail through the toughest tempests of public speaking pressure.

Topics:
Presence - Personal Power - Credibility - Audience Relationship - Stage Manners - Dealing with Stage Fright - Creating Atmosphere - Acts and Mannerisms - Voice Tones and Intonations - Creating Emotional Response - Claiming Territory.
This workshop will be composed of: Tools, Techniques, Exercises, Solo Work and unexpected inquiries into the nature of Communication, Self-Expression, Physical and Emotional Freedom while being exposed to the public.
Delivered by: Dr. Dionysia-Niovi Klavdianou / Business Coach - NLP Masters Practicioner-Stage Psychologist






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum