"Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΩΝ ΑΓΚΑΘΙΩΝ" ΤΟΥ MARK LAWRENCE

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Ο Πρίγκιπας των Αγκαθιών» θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σύγχρονα μυθιστορήματα φαντασίας, ενώ έχει ήδη μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Ήταν finalist στο Goodreads Choice Award για “Best Fantasy 2011και στο David Gemmell Morningstar Award 2012.



Υπόθεση του βιβλίου
Μια φορά κι έναν καιρό, ο Γιοργκ Χόνορους Άνκραθ ήταν ένα προνομιούχο γαλαζοαίματο παιδί μεγαλωμένο στη στοργική αγκαλιά της μητέρας του. Όμως οι μέρες εκείνες χάθηκαν πρόωρα, σαν παιδικές φαντασιοπληξίες που ξεθωριάζουν στο σκοτάδι μιας σκληρής αλήθειας. Σήμερα ο Γιοργκ Άνκραθ είναι ο Πρίγκιπας των Αγκαθιών, ένα γοητευτικό, αδίστακτο αγόρι που πρωτοστατεί στις επιδρομές και τις θηριωδίες μιας βάρβαρης ομάδας παρανόμων. Ο κόσμος είναι βυθισμένος στο χάος. Η βία είναι πανταχού παρούσα και οι εφιάλτες στοιχειώνουν τους ανθρώπους. Ο Γιοργκ έχει την ικανότητα να διαφεντεύει νεκρούς και ζωντανούς, κι όμως τρέμει στη σκέψη της επιστροφής στο κάστρο του πατέρα του, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους τρόμους της παιδικής του ηλικίας και να διαπλάσει το μέλλον του σε ένα εχθρικό περιβάλλον. O Mark Lawrence, στο εκπληκτικό του συγγραφικό ντεμπούτο, αφηγείται μια ιστορία αίματος και προδοσίας, μαγείας και αδελφικότητας, ιχνηλατώντας την επιβλητική, σκαιή και μερικές φορές όμορφη διαδρομή ενός ξεχωριστού αγοριού προς την ενηλικίωση και τον αυτοκρατορικό θρόνο.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Mark Lawrence είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από βαριά αναπηρία. Εργάζεται ως ειδικός ερευνητής με αντικείμενό του διάφορα ανυπότακτα προβλήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά καιρούς κατείχε έγκριση πρόσβασης σε κυβερνητικές διαβαθμισμένες πληροφορίες, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ήταν σε θέση να αστειεύεται λέγοντας πως “Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική! Ή, μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι… είναι!” Μεταξύ δουλειάς και φροντίδας για την οικογένειά του, ο Μαρκ περνά το χρόνο του γράφοντας, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, φροντίζοντας τον κήπο του, παρασκευάζοντας μπίρα και αποφεύγοντας τα μαστορέματα. Ο Πρίγκιπας των Αγκαθιών είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η Διασπασμένη Αυτοκρατορία», στην οποία εξιστορούνται οι περιπέτειες του Γιοργκ Χόνορους Άνκραθ.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum