2ο «ΔΙΕΘΝΕΣ COLLOQUIUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ύστερα από τον επιτυχημένο κύκλο διαλέξεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το περυσινό ακαδημαϊκό έτος, συνεχίζει και φέτος τις δραστηριότητες του, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και τον 2ο κύκλο του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητές ειδικούς Αριστοτελιστές από την Αγγλία, την Ιταλία, Ισπανία, τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.


Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Αναλύονται θέματα που ανήκουν στον χώρο της Λογικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Ηθικής και Πολιτικής φιλοσοφίας, της Οικονομίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας του νου, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη συσχέτιση της Αριστοτελικής φιλοσοφίας με τα σύγχρονα δεδομένα στον χώρο της Φιλοσοφίας και των Επιστημών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης της Διάλεξης.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Κ.Α.Μ: www.dikam.auth.gr


ΔΙΑΛΕΞΗ
Του Γιώργου Κοντογιώργη
Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου,
με θέμα:
Η ιδέα της δικαιοσύνης στον Αριστοτέλη
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, 19:00-21:00
Αμφ.3, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.), Α.Π.Θ.

Τον ομιλητή θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ, Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφίας της Επιστήμης Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου