"ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ.ΕΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ-ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ"

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη (1903-1984), το Α.Π.Θ. διοργανώνει εκδήλωση, με τίτλο «Γιάννης Κωνσταντινίδης/Κώστας Γιαννίδης, 1903-1984. Ένας συνθέτης – δύο μουσικοί κόσμοι». Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 21.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και περιλαμβάνει:
 Έργα για σόλο πιάνο ( Γιάννης Κωνσταντινίδης)
Μεγάλες επιτυχίες στο ελαφρό τραγούδι ( Κώστας Γιαννίδης)
 Πιάνο Δόμνα Ευνουχίδου
Τραγούδι  Θεοδώρα ΜπάκαΗ πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με χαρακτηριστικά έργα του συνθέτη με τη "διπλή" καλλιτεχνική ταυτότητα.

 Έργα όπως η σουίτα "22 χοροί και τραγούδια από τα Δωδεκάνησα" για σόλο πιάνο, ή, επιλογές από τα "Τραγούδια του Ελληνικού λαού", που το υλικό τους βασίζεται σε δημοτικές μελωδίες επεξεργασμένες από τον συνθέτη με ιδιαίτερη λεπτότητα και βαθιά γνώση, συνυπάρχουν στο πρόγραμμα της συναυλίας με τις μεγάλες του επιτυχίες στον τομέα του ελαφρού τραγουδιού ή της οπερέτας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου