"ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ"

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εκδήλωση κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα «ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής ΕΥΡΩΓΝΩΣH - EUROLAB Καλαμαριάς & Βυζαντίου και την ΟΜ.Α.Κ. (Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών- Εθελοντές Καλαμαριάς). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 18:00 στην πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς και υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους και η απόκτηση απαραίτητων γνώσεων, έτσι  ώστε με ψύχραιμες συμπεριφορές και οργανωμένες ενέργειες να αποτρέπουν εκδηλώσεις πανικού λειτουργώντας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Περισσότεροι από 250 μαθητές της ΕΥΡΩΓΝΩΣH - EUROLAB  Καλαμαριάς& Βυζαντίου θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά - βιωματικά παιχνίδια που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί τους σε συνεργασία με τους εθελοντές της ΟΜ.Α.Κ. και θα κερδίσουν υποτροφίες και δώρα  από τους χορηγούς - υποστηρικτές της εκδήλωσης. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους δημότες και η είσοδος ελεύθερη. Συνεργαζόμενοι φορείς της εκδήλωσης είναι τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η ΧΑΝ Καλαμαριάς, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς,  το ΙΕΚ «ΑΚΜΗ», καθώς και επιχειρήσεις της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών  δημιουργήθηκε στο Δήμο  Καλαμαριάς με στόχο την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, την εξασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών. 

Παρέχει Α’ Βοήθειες, έρευνα και διάσωση αγνοουμένων, διάσωση εγκλωβισμένων θυμάτων από σεισμό, αστική και δασική πυρόσβεση, διάσωση στο υγρό στοιχείο, οργάνωση εγκατάστασης καταυλισμών εκτάκτων αναγκών.

Προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση από πιστοποιημένους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum