ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις Ελλήνων Συνθετών και Στιχουργών, εξ αιτίας της «επιπόλαιης έως και εχθρικής πρακτικής του Υπουργείου Πολιτισμού, έναντι των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού».


«Το ΥΠ.ΠΟ., με ύποπτη αφέλεια, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εκμηδενίσει τα πνευματικά δικαιώματα που ισχύουν με νόμο του κράτους από το 1920, αναθεωρήθηκε το 1993, και έκτοτε ενσωματώνει τις διάφορες κοινοτικές Οδηγίες.  Εδώ και καιρό, προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο,  για να ψηφισθεί άλλος, που στρέφεται κατά των δημιουργών και ήδη αποφεύγει να συμμορφωθεί ουσιαστικά με την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ενσωματώνεται υποχρεωτικά στο νομοθετικό πλαίσιο κάθε χώρας-μέλους.» τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.
Είκοσι ένας δημιουργοί και δικαιούχοι πνευματικών δικαιωμάτων εισηγήθηκαν στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, από τον οποίο εκπροσωπούνται (ΑΕΠΙ), να αντιπροβάλλει και να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα  τους, τα οποία απορρέουν τόσο από την Ευρωπαϊκή όσο και από την Ελληνική νομοθεσία. «Σε περίπτωση που το ΥΠ.ΠΟ. δεν αλλάξει αμέσως την αποπροσανατολιστική και ρουσφετολογική - ενόψει εκλογών- τακτική του, να απαγορευθεί η δημόσια εκτέλεση  των τραγουδιών των Ελλήνων Συνθετών και Στιχουργών από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, το διαδίκτυο, τα νυχτερινά κέντρα, τα ξενοδοχεία και από όλους εν γένει τους χρήστες των τραγουδιών αυτών», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 Οι υπογράφοντες δημιουργοί και δικαιούχοι δικαιωμάτων
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ: 
ΑΝΤΥΠΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΒΑΡΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΑΓΑΘΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΝΟΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΠΑΝΟΣ, ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ: ΓΚΑΤΣΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΗΤΣΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΡΑΣΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΣΟΥΓΙΟΥΛ ΜΙΧΑΛΗ

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum