"ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ"

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ίσως δεν το ξέρετε , αλλά κάθε χρόνο η Βάσω Σωτηρίου μεταφράζει  ένα βιβλίο γιατί λατρεύει  αυτή τη δουλειά. Λατρεύει να βάζει  τις λέξεις στη σωστή τους θέση, να σέβεται το κείμενο, να νιώθει  τον συγγραφέα...
Αυτή τη στιγμή, νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί θα προωθήσει  το συγκεκριμένο βιβλίο που μετέφρασε , αλλά και που αγαπά  ιδιαίτερα. Πρόκειται για το «Απαγορευμένο» της Tabitha Suzuma .
«Μην θεωρήσετε ότι είμαι υπερβολική. Είναι ίσως από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Θα σας αποζημιώσει. Όλες οι κριτικές του βιβλίου, από Ελλάδα και εξωτερικό, λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι είναι από τα πιο όμορφα βιβλία που έχουν γραφτεί.» μας δηλώνει.
Η Tabitha Suzuma θεωρείται από τους καλύτερους νέους συγγραφείς στη Μ. Βρετανία.
Ο δεκαεπτάχρονος Λόχαν και η δεκαεξάχρονη Μάγια πάντα ένιωθαν περισσότερο φίλοι παρά αδέρφια. Από κοινού ανέλαβαν το ρόλο της αλκοολικής μητέρας αλλά και του πατέρα που προτίμησε να τους εγκαταλείψει, αφήνοντας πίσω του άλλα δύο μικρότερα παιδιά. Αναγκαζόμενοι πλέον να συμπεριφερθούν οι ίδιοι σαν γονείς, η Μάγια και ο Λόχαν έπρεπε να μεγαλώσουν γρήγορα. Οι ανάγκες της ζωής, μαζί με το γεγονός ότι ανέκαθεν καταλάβαιναν απόλυτα ο ένας τον άλλον, τους έφεραν πιο κοντά απ’ όσο δυο αδέρφια θα έπρεπε να είναι.
Πώς μπορεί κάτι τόσο λάθος να είναι συνάμα τόσο όμορφο;
Μια αγάπη που οι καταστροφικές της συνέπειες θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ό,τι σκέφτεστε για το μεγαλύτερο ταμπού της κοινωνίας μας.
Την αγάπη μεταξύ δύο παιδιών που είναι αδέρφια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Tabitha Suzuma γεννήθηκε στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Ιάπωνα πατέρα. Έζησε δύσκολα εφηβικά χρόνια, αλλά τελικά αποφοίτησε από το τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας του Kings College. Το Απαγορευμένο είναι το πέμπτο της βιβλίο. Θεωρείται από τους καλύτερους νέους συγγραφείς στη Μ. Βρετανία.
Βραβεία:
Κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Cariparma για τους Ευρωπαίους Λογοτέχνες
Υποψήφιο για τα βραβεία Carnegie στη Μ. Βρετανία

Υποψήφιο για το Γερμανικό βραβείο λογοτεχνίας Jugendliteraturpreis

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum