"ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΚΕΡΝΑΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ"

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Με μία ακόμη έξυπνη ιδέα επέλεξε να εμπλουτίσει την προεκλογική του καμπάνια ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Πέγκας, παρέα με νέους διαμερισματικούς συμβούλους. Έτσι, αντί για καφέδες και ποτά στα μπαράκια, αποφάσισε να …κεράσει στους δημότες της Θεσσαλονίκης ξεναγήσεις προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης επισκεπτόμενοι τα μνημεία της. «Στη διάρκεια της θητείας μου στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού καθιερώσαμε τις δωρεάν ξεναγήσεις των δημοτών στα μνημεία της πόλης, θεσμός ο οποίος συνάντησε την μεγάλη αποδοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Από τότε η κουλτούρα των ξεναγήσεων έχει διαδοθεί και σήμερα στη Θεσσαλονίκη προσφέρονται από τους ξεναγούς της πόλης πάρα πολλές και ιδιαίτερες θεματικές ξεναγήσεις» τόνισε ο Σπύρος Πέγκας, προσθέτοντας ότι «Με στόχο να είμαστε χρήσιμοι, αποφασίσαμε και τώρα να πραγματοποιήσουμε έναν κύκλο ξεναγήσεων. Συγκεντρωνόμαστε παρέες και γνωριζόμαστε περπατώντας και ανακαλύπτοντας την πόλη».

Η πρωτότυπη προεκλογική καμπάνια άρχισε χθες Δευτέρα 5 Μαΐου, από το Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα, όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του άξονα της Αριστοτέλους. Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον Προφήτη Ηλία, πέρασε από το Γενί Χαμάμ, την Βασιλική Αγίου Δημητρίου, την Ρωμαϊκή Αγορά, το Μπέη Χαμάμ, την Παναγία Χαλκέων και κατέληξε στην Πλατεία Αριστοτέλους (οδός των εθνών).


          Σήμερα Τρίτη 6 Μαΐου η ξενάγηση αφορά το Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα – Άνω Πόλη και αρχίζει στις 17.30. Το ραντεβού ορίστηκε στον Πύργο Τρυγωνίου και η διαδρομή περιλαμβάνει την Πύλη Άννας Παλαιολογίνας, την Μονή Βλατάδων, την Οδό Θεοφίλου και το Κουλέ Καφέ.


          Στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα και στις φημισμένες Βίλλες του θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 18.00. Η ξενάγηση περιλαμβάνει τις Βίλλες Αλλατίνι, Μορπούργκο, Μορντώχ και Καπαντζή, τον Συνοικισμό Ουζιέλ και την Κάζα Μπιάνκα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum