"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ"

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Καθοριστική μάχη, «δημοψηφισματικού» χαρακτήρα, όπως έχει δηλώσει η αξιωματική αντιπολίτευση και έχει αποδεχθεί εν μέρει η κυβέρνηση, είναι η  αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Ταυτόχρονα  διεξάγεται και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την περιφέρεια της Αττικής και το δήμο της Αθήνας από τη μία και την περιφέρεια της Κ.Μακεδονίας και το δήμο της Θεσσαλονίκης από την άλλη, να καθορίζουν τη μάχη των εντυπώσεων – αλλά και της ουσίας– σε αυτό το ξεχωριστό πεδίο της πολιτικής σύγκρουσης.




Περί τα 5 με 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις παλαιότερες εμπειρίες – αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες. 
Από τα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κρίνεται εάν θα συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση απρόσκοπτα την πορεία της ή εάν θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα αμφισβήτησης της πολιτικής της. Στη δεύτερη περίπτωση το ερώτημα είναι τι είδους εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει το μήνυμα: Μέτριας έκτασης κυβερνητική αστάθεια την οποία είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος; Σοβαρό πλήγμα στη κυβέρνηση, που μπορεί να δρομολογήσει μεσοπρόθεσμα αναπόφευκτες εξελίξεις ή καίριο χτύπημα που είναι δυνατόν να οδηγήσουν το ταχύτερο σε εκλογές;

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum