ΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η CONCHITA WURST;

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η Conchita Wurst , ή αλλιώς όπως την περιγράφουν τα ανά την Ευρώπη μήντια «Γυναίκα …με το μούσι» , έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της , λόγω της συμμετοχής της στη Eurovision με τα χρώματα της Αυστρίας. Μόνο που δεν είναι γυναίκα, δεν είναι καν τρανς ή τραβεστί. Είναι άνδρας, διακοσμητής μέχρι πρότινος, που επέλεξε αυτή τη drag persona , ως ρόλο, για να πορευτεί καλλιτεχνικά.


 Ο Thomas Neuwirth υποδύεται κάθε φορά το συγκεκριμένο ρόλο της Conchita για να ερμηνεύσει και να διαγωνιστεί.

Από τις απαντήσεις που δίνει στις συνεντεύξεις του/της, φαίνεται ξεκάθαρα πως τόσο το μαλλί όσο και το στήθος είναι μεταμφίεση, απολύτως επαγγελματική, όπως δηλαδή θα έκανε εάν υποδυόταν στο θέατρο ή τον κινηματογράφο μία γυναίκα ή μία τρανς ή τραβεστί.
Το μόνο που αφήνει από την εκτός δουλειάς του ζωή είναι το μούσι του, εκτός κι αν αυτό είναι επίσης μέρος του μακιγιάζ του, για ευνόητους λόγους.
Ανεξάρτητα από την επιλογή του να πορευτεί καλλιτεχνικά-επαγγελματικά μέσα από το συγκεκριμένο ρόλο, διαθέτει εξαιρετική φωνή και ερμηνευτικές ικανότητες και εκπροσωπεί τη χώρα του/της με το τραγούδι «Rise like a phoenix» που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί κομμάτι από το soundtrack ταινίας  του Τζέημς Μποντ. 






Υ.Γ: Επειδή όλοι αναρωτιούνται γιατί κέρδισε η Conchita (παραπέμπει στις Αλμοδοβαρικές περσόνες) Wurst (παραπέμπει στις Φασμπιντερικές φιγούρες)
στο χθεσινό διαγωνισμό , εκτιμώ πολύ υποκειμενικά και ταπεινά, ανεξάρτητα από το εάν μου άρεσε ή όχι, ότι είχε concept, το λεγόμενο πακέτο, επικοινωνία και καλλιτεχνικό άλλοθι που παρέπεμπε ερμηνευτικά και φωνητικά στη Celine Dion και πολλές παλιές ντίβες, σκηνοθετικά σε απονομή Όσκαρ, μουσικά σε soundtrack τύπου James Bond και εμφανισιακά σε μία "μεταλλαγμένη" Αλμοδοβαρική και Φασμπιντερική φιγούρα. Προσθέστε και σε αυτό ότι έθεσε το θέμα της ελευθερίας της έκφρασης παραμονές Ευρωεκλογών. Και αναρωτιέστε ακόμη? Δε νομίζω....Ένα καλοστημένο και άψογο επαγγελματικά μάρκετιγκ με σοβαρό καλλιτεχνικό άλλοθι, όχι trash, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Έβαλε μέσα στο πακέτο της , πακέτο του, την θεατρική περφόρμανς και την κινηματογραφική αισθητική , είτε το έκανε "ποιοτικά", είτε το έκανε "εμπορικά". Και κάτι ακόμη, για να χαλαρώσουμε λιγάκι,..,.. η Eurovision δε φτιάχνει πρότυπα ζωής. Τα πρότυπα ζωής τα φτιάχνει η ίδια η ζωή....και η παιδεία!!! Και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και υπάρχει, καλά κάνει και συμμετέχει η Ελλάδα, καλά κάνει και φέρνει διαφημίσεις και νούμερα τηλεθέασης. Τα κάνει και τα φέρνει για το είδος της και το είδος της είναι πρώτα και κύρια ποπ ως αισθητική και τηλεοπτικό ως παραγωγή , ανεξάρτητα από τα καλά ή τα κακά τραγούδια. Αλλά γίνεται συνήθως με άψογο και επαγγελματικό τρόπο. Και πολλές φορές έχει συστήσει εξαιρετικές φωνές και εξαιρετικά τραγούδια, και άλλες φορές κακοφωνίξ και σκουπίδια. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε πρέπει και να κρίνουμε στη διάσταση που έχει κάθε γεγονός. Ούτε να το αναγάγουμε σε εθνικό θέμα , ούτε και να το ξορκίζουμε στο όνομα μίας δήθεν κουλτούρας. Όποια και όποιος έχει παιδεία μπορεί και Eurovision να δει και Eurovision να πάει και να μην..."αλλοιωθεί" πνευματικά και καλλιτεχνικά. Και επίσης να σταματήσουν οι συνωμοσίες και οι θεωρίες συνομωσίας. Έτυχε να μην μας κάτσει αυτή η πρόταση και να μην πάμε καλά, απλά έτυχε , ή καλύτερα δεν πέτυχε. Ε και???

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum