Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 30ης επετείου της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης και της Μελβούρνης, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 20:00 στον Λευκό Πύργο την προβολή του έργου «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας, σε πρωτότυπη χορογραφία του Αυστραλού χορογράφου παγκόσμιου κύρους Graeme MurphyΤο εν λόγω έργο έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως ως πολιτιστικό προϊόν υψηλής αισθητικής και πρωτοτυπίας. Στην προβολή θα παραβρεθεί η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 κα. Μαρία Πασχαλίδου.
«Η Αυστραλία έχει μία από τις πιο ποικιλόμορφες κοινωνίες στον κόσμο, με έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς και ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, που διαμορφώνουν την ταυτότητα και το πολιτισμό μας. Ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες. Η αδελφοποίηση της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο πόλεων, που βασίζονται στη σημαντική παρουσία ελληνισμού στην Μελβούρνη, αλλά και στον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα των δύο μητροπόλεων. 
Οι Αυστραλοί καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα της χώρας μας και χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης για την καινοτομία, το ταλέντο και το δυναμισμό τους. Παράδειγμα αποτελεί το Μπαλέτο της Αυστραλίας», επισημαίνει σε μήνυμά της, με αφορμή την εκδήλωση, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου