ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Δύο μικρά κορίτσια κρεμάστηκαν από ένα δέντρο αφού πρώτα βιάστηκαν ομαδικά σ’ένα χωράφι έξω απ’το σπίτι τους στην Ινδία.
Ένας υπουργός της κυβέρνησης μόλις απάντησε λέγοντας πως ο βιασμός «είναι κοινωνικό έγκλημα… κάποιες φορές είναι σωστό, κάποιες φορές λάθος». Είναι πραγματικά αποτρόπαιο! Αλλά δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Και μέλη του οργανισμού της Avaaz έχουν  δεχτεί επίθεση και μάλιστα μπροστά σε ανώτερους αστυνομικούς , οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν,  δεν έκαναν τίποτα για να τα  προστατεύσουν.
Το σύστημα είναι αυτό που έχει προδώσει τις γυναίκες στην Ινδία και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας εξελέγη στην ιερή πόλη του Βαρανάσι με την υπόσχεση να την ανοικοδομήσει και να τη μετατρέψει σε μείζον τουριστικό κέντρο. Εάν η έκκληση όλων  για προστασία των γυναικών συγκεντρώσει εκατομμύρια φωνές υποστήριξης, θα την αναρτήσουν  σε γιγαντοαφίσες παντού στην πόλη και τότε ο  συγκεκριμένος πολιτικός θα αναγκαστεί να τους  ακούσει
Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιου είδους ενημερωτική καμπάνια στην Ινδία. Η χώρα όμως βρίσκεται σε εθνική κρίση και φαίνεται πως αυτό απαιτεί δραστικές ενέργειες.
Το Avaaz.org καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν
Όταν τα δύο κορίτσια (14 και 15 χρόνων) εξαφανίστηκαν, ο πατέρας του ενός πήγε στην αστυνομία και έπεσε στα γόνατα παρακαλώντας τους να κάνουν κάτι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του οργανισμού, οι  αστυνομικοί γέλασαν μαζί του και τον έδιωξαν. Αμέτρητες οικογένειες στην Ινδία που βιώνουν τον εφιάλτη του βιασμού, αντιμετωπίζουν αυτή την αποκρουστική αδράνεια και αδιαφορία απ’τις αρχές. Μετά το διεθνή σάλο, πέντε άντρες τελικά συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί απολύθηκαν. Όμως κάθε 22 λεπτά μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού στην Ινδία και η αστυνομία, τα δικαστήρια, ακόμη και οι υπουργοί κάνουν τα στραβά μάτια!
Πριν τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα πίεσης για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών. Ειδικοί συνέταξαν το «Μανιφέστο για τις Γυναίκες» -- ένα πρακτικό σχέδιο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για ένα τέλος στην επιδημία βιασμών. Καλύπτει τα πάντα -- από νομοθεσία, αστυνόμευση, ιατρική και ψυχολογική στήριξη και κυρίως δημόσια παιδεία. Άλλα μεγάλα κόμματα ασπάστηκαν το μανιφέστο και το υπέγραψαν. Το κόμμα όμως του Μόντι , υποστηρίζουν, ότι το αγνόησε.
Ακόμη και το επιτελείο του Μόντι συμφωνεί με τις περισσότερες προτάσεις του μανιφέστου. Τώρα απλά θέλουν  τον ίδιο να το θέσει σε εφαρμογή.
Ο Μόντι δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση για το έγκλημα ή για τις χυδαιότητες που εξαπέλυσε το στέλεχος του κόμματός του. Απ’την άλλη όμως ο Μόντι μόλις εξελέγη, και τώρα είναι η ευκαιρία τους  να επηρεάσουν τις προτεραιότητες της θητείας του.
Όποιοι το επιθυμούν ας υπογράψουν τώρα:


Περισσότερες πληροφορίες:
Οργή στην Ινδία: Άνδρες βίασαν, στραγγάλισαν και κρέμασαν δύο μικρά κορίτσια (ΣΚΑΪ)

Ινδία: «Σωστός» ο βιασμός σύμφωνα με υπουργό (Πρώτο Θέμα)

Ινδία: Συνεχίζονται οι τραγωδίες με θύματα γυναίκες (Η Αυγή)

Ο Μόντι αποκαλύπτει τις 5 λέξεις κλειδιά για το μέλλον της Ινδίας: Ταλέντο, Τουρισμός, Τεχνολογία, Εμπόριο και Παράδοση - Modi unveils ‘Five Ts’: BJP’s PM candidate says Talent, Tourism, Tech, Trade and Tradition are the watchwords for India’s future (Daily Mail)

Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού κατά γυναικών που διαμαρτύρονται για σεξουαλική κακοποίηση στην Ινδία - Police Use Water Cannons On Women In India Protesting Rape (Think Progress)


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου