MYKONOS BLUE & WHITE

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ένα εξαιρετικά καλαίσθητο φωτογραφικό λεύκωμα και coffee table book με θέμα τη Μύκονο και τίτλο “Mykonos Blue & White” κυκλοφορεί με την υπογραφή του δημιουργού Διονύση Κούτση. 



Ο πάντα δημιουργικός φωτογράφος , διευθυντής ,αλλά και δάσκαλος φωτογραφίας Διονύσης Κούτσης προσεγγίζει τη Μύκονο με έναν γνήσιο, ειλικρινή , αληθινά καλλιτεχνικό τρόπο και εντελώς διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Τι λέει όμως ο ίδιος ο δημιουργός για τη Μύκονο και τη σχέση του με αυτή: «Μοναδική, πανέμορφη, λουσμένη με δυο χρώματα. Τέλεια γοητευτική συνύπαρξη του άσπρου και του μπλε.
Κοσμοπολίτικη, σταρ του ελληνικού καλοκαιριού, ένα συνονθύλευμα παράδοσης και αίγλης, φυσικής ομορφιάς αλλά και απόλυτης πολυκοσμίας. Η κοσμική κίνηση του τόπου για κάποιους θετική, για άλλους αρνητική.»
Όπως ξεκαθαρίζει για το φωτογράφο τα πράγματα είναι αλλιώς.
«Αρχική μου σκέψη, να την απογυμνώσω και να την απαθανατίσω χωρίς άνοιξη - καλοκαίρι - φθινόπωρο. Επιθυμία μου, να τη δω μοναχική βασίλισσα, συννεφιασμένη, βρεγμένη, χαϊδεμένη από τους αέρηδες. Παρακολούθησα τα δελτία καιρού. Μόλις τα μποφόρ και οι καταιγίδες έκαναν την εμφάνισή τους, αποφάσισα να την αποχρωματίσω.
Σε πρώτο πλάνο, επτά το πρωί, ο κόσμος της μια ακινησία, μια ομιλητική σιωπή. Προάγγελοι της επερχόμενης καλοκαιρινής έκρηξης. Τα καφενεία γεμάτα παππούδες και λιγοστούς νέους. Όλοι τους περιέργως εξοικειωμένοι με το φακό, αλλά ανήσυχοι για την δημοσίευση του υλικού. «Για που είναι οι φωτογραφίες; Έχουν δει πολλά τα μάτια μας». Στη μικρή ψαραγορά, ο καπετάν Δημήτρης ... «Πάρε φρέσκο ψάρι και θα με θυμηθείς».  Τα σοκάκια έρημα, όχι όμως ήσυχα. Διάχυτη η ένταση της προετοιμασίας. Τα μαγαζιά ανακατασκευάζονται.
Από μια απόσταση χρόνου και εποχής οι εναλλαγές του φωτός εντείνουν την αέρινη ατμόσφαιρα. Γη και ουρανός συνενώνονται αρμονικά σε μια ενιαία γκρι παλέτα. Τις στιγμές που το τοπίο κινδυνεύει να απομυθοποιηθεί, ένα απροσδόκητο φως, προερχόμενο από το καθρέφτισμα και την γυαλάδα του ουρανού, την αναγάγει σε ονειρικό πορτρέτο. Έστω γκρίζο και μουντό.
Με καθαρότητα και ακρίβεια, θέματα απλά, στιγμές καθημερινές, αληθινοί χαρακτήρες, παραδόσεις που δεν αποδυναμώνονται, ήθη και έθιμα που δεν νοθεύονται, γυμνά τοπία, έρημα ξωκλήσια, στιγμές κατάνυξης, κατευθύνουν το φακό μου. Τα χρώματα γκρίζα, μουντά, θολά. Χρώματα σκουριάς και αποσύνθεσης, που όμως κρατούν μέσα στη καρδιά τους κάτι από το λευκό και μπλε του κυκλαδίτικου τοπίου.

Η Μύκονος λικνίζεται ξένη μπροστά μου. Πάντα όμως απαστράπτουσα, με στυλωμένο το βλέμμα της στο μπλε του ουρανού, χωρίς να χάνει την Ανατολή της.» σημειώνει.

Που μπορείτε να προμηθευτείτε το λεύκωμα:
 Αθήνα:
Ελευθερουδάκης - Πανεπιστήμιου 15
Athens House of Photography - Ζηρίνη 23, Κηφισιά
Soho SohoΑλεξ.Παπαδιαμάντη 6Α , Κηφισιά
Forget Me Not – Αδριανού 100, Πλάκα
Μύκονος
Jackie O’ Boutique - Super Paradise

Βιβλιοχώρα-Ματογιάννια  
Cavo Tagoo Hotel
Soho SohoΜατογιάννια


Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/pages/Mykonos-bluewhite/613670008731213?fref=nf


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum