ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, στο Λόφο με τον Τύμβο Καστά,  με δημοσιεύματα από το βρετανικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Time, τον βρετανικό Guardian, τη γαλλική Le Figaro, ακόμα και ιστοσελίδες της Ταιβάν και της Ινδίας, κάνουν λόγο για τη «σημαντική ανακάλυψη» στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.




Το περιοδικό Time στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για τα ευρήματα στην περιοχή που χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αποκλείεται να πρόκειται για τον τάφο του, καθώς όπως διευκρινίζεται στο κείμενο ο Μέγας Αλέξανδρος «πέθανε στη Βαβυλώνα και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για την ταφή το 323 π.Χ.».


Βέβαια στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τα σενάρια και τα ερωτήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι ο τάφος της συζύγου του Μ.Αλεξάνδρου Ρωξάνης και του γιου του Αλεξάνδρου Δ΄; Είναι ο τάφος κάποιου στρατηγού ή ναυάρχου του Μακεδόνα Στρατηλάτη; Είναι ο τάφος κάποιου άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας Φιλίππου και Αλεξάνδρου; Μήπως σε αυτόν τον τάφο μεταφέρθηκαν εντέλει τα λείψανα του Αλεξάνδρου;
Πως συνδέεται ο τάφος αυτός με το Λέοντα της Αμφίπολης;
Είναι τελικά πολύ σημαντικό το εύρημα αυτό , αλλά δε συνδέεται με το Μ.Αλέξανδρο;


Πάντως τα δύο τελευταία χρόνια που πήραν διαστάσεις οι ανασκαφές στην περιοχή , τα πιο ακριβή, προσεκτικά, ισορροπημένα, μακριά από υπερβολές και άσκοπες φήμες , ρεπορτάζ τα παρουσίασε η Αριάδνη Παπαφωτίου, όσο λειτουργούσε η ΕΤ3.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum