ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΚΧΩΝ ΤΗΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ακυρώθηκαν οι «Βάκχες» σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου που επρόκειτο να παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους.  Προφανώς κάποιοι έκριναν ότι είναι «αντιεμπορική» η παράσταση και την ακύρωσαν προτού καν κριθεί από το κοινό.
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο το ρεπορτάζ, όσο και η συνέντευξη που έδωσε η αξιόλογη δημιουργός στην Kulturosupa.


“Άντζελα Μπρούσκου : Ζητώ συγγνώμη από τους θεατές, είμαι θύμα και γω». Αποκλειστική συνέντευξη - ευθυνών- για την ακύρωση των «Βάκχων»
Θλιβερό και ανεπίτρεπτο : Παράσταση που δεν έχει δοκιμαστεί στον κόσμο να κατεβαίνει πριν την ώρα του γιατί έκριναν κάποιοι παραγωγοί ότι δεν θα «πουλήσει»…
.Θλιβερό και ανεπίτρεπτο : Η προγραμματισμένη προ πολλού περιοδεία σε όλη την Ελλάδα να ακυρώνεται λίγο πριν από την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο.
.Θλιβερό και ανεπίτρεπτο -ως και πρόστυχο- για μια καλλιτεχνική προσπάθεια, μιας καλλιτεχνικής ομάδας γνωστών ανθρώπων, με απόλυτο ποιοτικό παρελθόν, που δούλεψαν 3,5 μήνες να κάθονται στα σπίτια τους και να «κλαίνε τη μοίρα τους».
Και τέλος…
θλιβερό και ανεπίτρεπτο : Για τους θεατές που «κάποιοι» αποφάσισαν χωρίς να τους ρωτήσουν ότι ΔΕΝ θα δουν ποτέ τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε η Άντζελα Μπρούσκου και όλο τον θίασο της.
Για όλα τα παραπάνω θλιβερά και ανεπίτρεπτα και σταματώ εδώ… πήραμε τηλέφωνο σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου την σκηνοθέτιδα να μας μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις, όχι σε μας, αλλά στο κοινό που περιμένει να δει την παράσταση της.
Αύριο Τρίτη -και Τετάρτη, θα έπαιζε στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ, μα πολύ στενοχωρημένη…
Άντζελα, οι αυριανές παραστάσεις έχουν οριστικά ακυρωθεί…
Ναι και λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους θεατές που θέλανε να μας δουν. Πιστεύω ότι η παράσταση θα πήγαινε πολύ καλά, αλλά δεν είχαν εμπιστοσύνη σε αυτήν μας τη δουλειά και με δίκη τους απόφαση ακύρωσαν την περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα.
Έχουν ακυρωθεί και αλλού;
Σε αρκετά μέρη και στην Πελοπόννησο ενώ τώρα είναι σε αμφισβήτηση αν θα παίξουμε και στην Πάτρα…
Ούτε Αθήνα θα παίξετε;
Κοιτάξτε, θα δοθούν κάποιες παραστάσεις στα πλαίσια των επαναλήψεων του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς. Όμως δεν είναι μια παράσταση για να παιχτεί σαν μπουλούκι και μόνο στην Αθήνα, σχεδιάστηκε να παιχτεί επιλεκτικά και αλλού…
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τινάχτηκε όλη η περιοδεία στον αέρα… μεγάλη ζημιά… ηθική, οικονομική, καλλιτεχνική…
Φυσικά και το κακό είναι ότι ο κόσμος θα το έβλεπε σε διάφορα μέρη, γιατί δεν μπορούσαν να έρθουν στην Επίδαυρο και ξέρανε, προγραμμάτιζαν…
Μα μισό λεπτό, δεν υπήρχαν συμβόλαια ώστε να μη φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο; Μια δικλείδα ασφάλειας, κάτι τέλος πάντων;
Αυτό είναι το κακό, ήταν προφορική η συμφωνία και μάλλον την διατήρησαν γιατί βόλευε… και λόγω ότι είμαι αθώα σε αυτά, γιατί με καλή τη πίστει θεωρούσαμε ότι θα γίνει. Δεν μπορεί να δηλώνεις συμμετοχή σε τόσα μέρη και κατόπιν να τα παίρνεις πίσω.
Και μιλούμε για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, ειλικρινά την συμπεριφορά τους δεν την καταλαβαίνω
Αυτή την στιγμή και το μόνο που μπορώ να πω σαν προτεραιότητα, είναι ότι εμείς θέλαμε πάρα πολύ να παιχτεί η παράσταση και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα γιατί έχουμε κοινό και πολλούς φίλους που μας περιμένανε… αυτό για μένα είναι πλήγμα…
Οι σχέσεις με την παραγωγή πως είναι σήμερα;
Η αλήθεια είναι ότι έχουν διαταραχθεί.
Τους δικαιολογείται καθόλου;
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη μιας παραγωγής, ωστόσο έπρεπε να το σκεφτούν από την αρχή για να δω και εγώ τι μπορώ να κάνω. Ίσως θα μπορούσα να απευθύνω αλλού, αλλά έτσι όπως έγινε βρέθηκα σε τετελεσμένα γεγονότα.
Σας το ανακοίνωσαν λίγο πριν από την πρεμιέρα της Επιδαύρου, σωστά;
Ναι και ήταν πια αργά …”

Γιάννης Τσιρόγλου

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum