"DINNER FOR FEW"

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το Fashionart Lover αναδημοσιεύει την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στη Βάλια Μπουγιουκλή και το Liberty News ο βραβευμένος δημιουργός Νάσος Βακάλης.


«Ο Νάσος Βακάλης, καταξιωμένος δημιουργός στο χώρο του animation με δουλειές που περιλαμβάνουν τις δημοφιλέστατες επιτυχίες «Spirit: Stallion of the Cimarron», «Monsters VS Aliens», «Puss in Boots», «Flushed Away», «Bee Movie» (υποψηφιότητα για ANNIE), βραβευμένος με ΕΜΜΥ για το «Off-Mikes» του ESPN για το οποίο κέρδισε μία ακόμη υποψηφιότητα ΕΜΜΥ για την δεύτερη σεζόν, αλλά και πρωτοπόρος στη δημιουργία του πρώτου πλήρους ψηφιακού film-storyboarding για λογαριασμό της Dreamworks στην οποία εργάζεται και δημιουργεί από το 1998, κάνει μία πιο … σκοτεινή στροφή και μας προσκαλεί σε ένα δείπνο που θα μας μείνει αξέχαστο.
Το «Dinner For Few» («Δείπνο για Λίγους») είναι η νέα ταινία μικρού μήκους του Νάσου Βακάλη, μετά το διεθνώς αναγνωρισμένο «Human Nature», και αποτελεί μία κοινωνικοπολιτική παραβολή για τον κόσμο μας.
Οι χαρακτήρες είναι «παίκτες» αλλά και θύματα σ’ ένα σύστημα που δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, τροφοδοτώντας συνεχώς εκείνους που απερίσκεπτα καταναλώνουν όλους τους πόρους του οικοσυστήματος ενώ κάποιοι άλλοι ταϊζονται με αποφάγια ή με ότι πέφτει από το τραπέζι. Αναπόφευκτα, αυτός ο «αρχέγονος» φαύλος κύκλος φθάνει σε μία καταστροφική και βίαιη κατάληξη. Δυστυχώς το..κληροδότημά του δεν είναι κάτι ελπιδοφόρο αλλά ένα πιστό αντίγραφο, καλουπωμένο καθ’ εικόνα και ομοίωση των «προκατόχων».
Στα δέκα αριστουργηματικά λεπτά συνολικής διάρκειας του φιλμ, ο Νάσος Βακάλης αποτυπώνει την «πηγή του κακού» μίας αδιάκοπης, ανελέητης διαδικασίας σε ένα φιλμ που δεν παρακολουθείται απλά, αλλά βιώνεται. Όπως ακριβώς ο κόσμος μας βιώνει την ίδια την διαδικασία. Στο συγκλονιστικό , άρτιο, κινηματογραφικό αποτέλεσμα, συμβάλει και η μουσική του επίσης διακεκριμένου, βραβευμένου Ελληνα συνθέτη Κώστα Χρηστίδη. Τo «Δείπνο για Λίγους», ξεκινά την πορεία του στα Φεστιβάλ «σταθμεύοντας» και στο 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (15-20 Σεπτεμβρίου) όπου θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα.
Και ο δημιουργός του Νάσος Βακάλης, στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας κάνει συνδαιτυμόνες σ’ αυτήν την μοναδική φιλμική εμπειρία.»
Πηγή: Βάλια Μπουγιουκλή

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum