ΓΛΥΚΕΡΙΑ@ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερχόμενο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του  «Παρά θίν' αλός 2014» στο Προαύλιο του κυβερνείου (παλατάκι)
στην περιοχή στρατοπέδου Κόδρα ,στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης η Γλυκερία παρέα με αγαπημένους της φίλους και καλλιτέχνες δίνει μια μοναδική μουσική παράσταση.


Τιτλοφορείται: "Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου" και συμμετέχουν: DILEK KOÇ (Τουρκία), ANDRÉ MAIA (Πορτογαλία), DASHO KURTI (Αλβανία)Τη  συναυλία ανοίγουν οι "ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ"
Σε αυτή την ιδιαίτερα ψυχαγωγική συναυλία της στην 
 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ στο  Προαύλιο του κυβερνείου (ή παλατάκι όπως συνηθίζουμε να το λέμε) που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στον κήπο του Μεγάρου στην Αθήνα, η Γλυκερία θα  ταξιδέψει τους θεατές με «τραγούδια αγάπης», τις αμέτρητες επιτυχίες της, λαϊκά και σμυρνέικα, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη τη Μεσόγειο.
Η αγάπη της Γλυκερίας για την παραδοσιακή μουσική είναι δεδομένη,  όπως και η επιθυμία της να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο, αλλά και να συνεργαστεί με μουσικούς και ερμηνευτές που «κουβαλούν» άλλες γνώσεις και παραδόσεις. Έτσι λοιπόν στη συναυλία της στο παλατάκι , η αυθεντική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τις επιτυχίες της, λαϊκά και σμυρνέικα τραγούδια και θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της 
Dilec Koc από την Τουρκία, Andre Maia από την Πορτογαλία, και Dasho Kurti από την Αλβανία – με τους οποίους την ενώνει η αγάπη για τη μουσική και τα τραγούδια με «άρωμα» παράδοσης και Μεσογείου– για να τραγουδήσουν παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου. Η Γλυκερία είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες που γνωρίζουν επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη αγάπη που έχουν γι’ αυτήν στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ δίσκοι της έχουν κυκλοφορήσει στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της λεγόμενης world σκηνής.Η
Dilec Koc, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στις δύο χώρες.


Ο
Andre Maia με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του fado (που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο), της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας.Ο Dasho Kurti, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα και θα μας ταξιδέψει στους βαλκανικούς ήχους που τόσο καλά γνωρίζει.
Τα «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου» είναι ένα πρόγραμμα-κράμα των ήχων, των μελωδιών και των παραδόσεων που ο καθένας έχει στην καρδιά και στο μυαλό.

Ώρα προσέλευσης 21:00
Προπώληση 10 ευρώ - Ταμείο 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
καφέ-μπαρ ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Κατούνη 17, Λαδάδικα - Τηλ. 2310 538282)
καφέ-μπαρ ΈΝΤΕΧΝΟΝ (Ι.Δέλλιου 4, Πλατεία Συντριβανίου - Τηλ. 280553)
καφέ-μπαρ
BISCOTO CAFE+
καφέ-μπαρ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
καφέ-μπαρ ΔΥΩΡΟΦΟΝ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ :
(Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά - Τηλ.2310 426780
Εμπορικό Κέντρο
MEDITERRANEAN COSMOS Τηλ. 2310 472308
Πλατεία Αριστοτέλους 7, Κέντρο - Τηλ. 2310 277004)
Καταστήματα
Public (κέντρο, Cosmos)
Καταστήματα «Παπασωτηρίου» (Τσιμισκή 87 - Τηλ. 2310 250808)
Καταστήματα
Seven Spot
Ηλεκτρονικά : viva.gr - τηλ. 11876


ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ
Οι Ποντοπόροι είναι ένα μουσικό σχήμα με μια συνεχή παρουσία από το 1998, που αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα, που πατώντας στην μακραίωνη ιστορία της συνεχίζει να εξελίσσεται, να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της εποχής μας συντροφεύοντας τις στιγμές της ζωής των Ποντίων και όχι μόνο.
Ο ήχος των Ποντοπόρων είναι αντιπροσωπευτικός της σύγχρονης ποντιακής μουσικής. Τα τύμπανα, το κλαρίνο, το καβάλ, η ποντιακή λύρα σε συνδυασμό με τους ήχους των πλήκτρων (μπάσο και ακορντεόν) δημιουργούν ένα πλούσιο ηχόχρωμα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο φάσμα της ποντιακής μουσικής κουλτούρας.
Οι Ποντοπόροι είναι ένα δυνατό μουσικό σχήμα με πλούσια και ευέλικτα ηχοχρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική κυρίως χορευτική που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα. Φορτίζει συναισθηματικά, προτρέπει σε γλέντι ξεσηκώνοντας ακόμα και τους αμύητους υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.
Στις συναυλίες οι ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με τραγούδια γενικότερα της Ελληνικής παράδοσης (Θρακιώτικα - Σμυρνέικα αλλά και λαϊκά)
Κυκλοφορούν δύο δίσκοι τους, ”Ρωμάνα” (2009) και “Αρωθυμία” (2011).
Οργάνωση
παραγωγής: kazandB
www.kazandb.com.gr
fb page: panic art thessaloniki festival
you tube : kazandbtv
twitter : kazandb

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου