ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ: ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ένα  εντελώς διαφορετικό θέατρο που παραπέμπει περισσότερο σε σπίτι κι εργοτάξιο τέχνης, καθώς όλα του τα  project παρουσιάζονται in progress , είναι το  Θέατρο Φλέμιγκ ή Φλέμινγκ στη Θεσσαλονίκη.


Στεγάζεται σε ένα παλιό διώροφο νεοκλασικό , άρρηκτα συνδεδεμένο με την ακμάζουσα μέχρι το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο Εβραϊκή κοινότητα της πόλης, αλλά και με την ιστορία της περιοχής. Το όνομά του παραπέμπει στην περιοχή, τον ομώνυμο δρόμο και το σπουδαίο ζευγάρι της Αμαλίας Φλέμινγκ, Ελληνίδας ιατρού και πολιτικού και του συζύγου της Αλέξανδρου, του διάσημου Νομπελίστα Σκωτζέζου βιολόγου και φαρμακολόγου.


Αυτό το εργοτάξιο τέχνης γειτνιάζει με το εργοτάξιο του μελλοντικού σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης «Φλέμινγκ», αλλά και με σημαντικά αρχαία που έφερε στο φως η σκαπάνη του εργοταξίου, όπως τάφοι και κατάλοιπα κτισμάτων,  τα οποία αποσπάστηκαν και μεταφέρθηκαν προς φύλαξη.

Το Θέατρο Φλέμιγκ είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος με την επωνυμία "Οργανισμός Θεατρικής Συμφωνίας". Ιδρύθηκε το 1999 από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. Γρηγόρη Μήττα που μαζί με τη βραβευμένη συγγραφέα Καρίνα Ιωαννίδου μετεξέλιξαν το συγκεκριμένο χώρο σε  φυτώριο πολιτισμού. Στο πλευρό τους ως πολύτιμη συνεργάτης στέκεται η ηθοποιός-σκηνοθέτης Χριστίνα Μαγκάκη. Το θέατρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ με Μισράχη (Μισράχη 15).




YouTube Trailer:  http://youtu.be/jzNiewS3Nsg

 Περισσότερα για το Θέατρο: http://www.theatre-fleming.gr/

Περισσότερα για το Θεατρικό Εργαστήρι :

Χάρτης και λοιπές πληροφορίες:


Περισσότερα για τον Αλέξανδρο Φλέμινγκ:





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum