"ΔΕ ΜΕΤΡΩ"

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Η παράσταση ''Δε μετρώ''  σε κείμενο  Γιάννη Περδίκη και  σκηνοθεσία Γιώργου Νεράντζη ανεβαίνει με τη Λένα Πετροπούλου και το  Γεώργιο Δερνίκα  στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη» στη Θεσσαλονίκη   Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και θα παίζεται  κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μ.μ.  
Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας.Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές,  τα εμπόδια, ο χρόνος.  Μια διαρκής αναζήτηση για το νόημα της ζωής, για ομορφιά και αγάπη. Δυο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα θέτουν ερωτήματα που άλλες φορές στοιχειώνουν μέσα τους και άλλες φορές τους καλούν να δράσουν, να προχωρήσουν, να αλλάξουν. Βγαίνουν στους δρόμους. Ψάχνουν, αναρωτιούνται… Υπάρχει κάτι αληθινό εκεί έξω; Τι είναι αληθινό; Μπορούν να το ανακαλύψουν; Που θα τους οδηγήσει η αντίληψη τους για τη ζωή και τους ανθρώπους;  Είναι «καταδικασμένοι» σε ένα αιώνιο μουρμουρητό για το τίποτα;    


 «Δε μετρώ»
«Δε μετρώ πια… δεν είναι ανάγκη μου η πολύχρωμη απελπισία μπροστά στο γυαλί μιας οθόνης… δεν ενδιαφέρομαι για δανεική ζωή γυαλισμένη και μασκαρεμένη…  ΤΕΡΜΑ…»Το «Δε μετρώ» παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών και έλαβε τιμητικές διακρίσεις, στην Αλβανία το 2012 , στα Σκόπια το 2013 και στο Κόσσοβο το  2014.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικά – κοστούμια:  Χρύσα Μάντακα
Φωτισμοί:  Στράτος Κουτράκης,
Πρωτότυπη μουσική: «Τυχερό αστέρι»
Βοηθός σκηνογράφου:  Στέργιος Πρώϊος
Θέατρο Έξω από τα Τείχη, Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 210308 e-mail:  theatroap@yahoo.gr

Εισιτήρια: 10€  κανονικό,  8€ φοιτητικό – μαθητικό -  ανέργων.

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου