ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ  θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ένα ρεσιτάλ με την κυρία Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε (βιολί) και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ούβε Μάτσκε (πιάνο).
Το ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με έργα του Ludwig van Beethoven θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά Ελλήνων βιολονιστών. Μετά το ντεμπούτο της σε ηλικία 11 ετών σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, ακολούθησαν ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας με ενθουσιώδη σχόλια από τον Τύπο. Η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και ο Καθηγητής Ούβε Μάτσκε παρουσιάζουν εδώ και χρόνια σε ένα πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων ρεσιτάλ ως ντουέτο στην Ελλάδα, τη Γερμανία και σε μία σειρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Το ρεσιτάλ θα αρχίσει με τη Σονάτα αρ. 1 σε ρε μείζονα, έργο 12 αρ. 1 του  Ludwig van Beethoven. Οι Σονάτες για βιολί op. 12 δημιουργήθηκαν στα έτη 1797 και 1798. Ο Μπετόβεν αφιέρωσε τις Σονάτες που δημιουργήθηκαν το έτος 1798 με τίτλο “Tre Sonate per il Clavicembalo o Forte-Piano con un Violino“ στο δάσκαλό του Antonio Salieri – ίσως με την ελπίδα, ότι θα προωθούσε την καριέρα του. Μετά ακολουθεί η Σονάτα αρ. 5 σε φα μείζονα έργο 24 (“Σονάτα της Άνοιξης”). Το συμπληρωματικό όνομα “Σονάτα της Άνοιξης” προέκυψε, όπως και σε άλλα πολλά έργα, αργότερα και περιέγραφε τον χαρακτήρα του κομματιού. Το έργο αυτό το αφιέρωσε στον Κόμη Μoritz von Fries. Το ρεσιτάλ τελειώνει με τη Σονάτα αρ. 7 σε ντο ελάσσονα, έργο 30 αρ. 2 του Ludwig van Beethoven.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum