ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΩΝ STREET FOOD AND TUNES

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα Street Food and Tunes επέστρεψαν για 4η φορά, αρχές Σεπτεμβρίου, ως μία πρωτοβουλία του www.debop.gr  να στήσει μία πολυεθνική και πολυπολιτισμική γιορτή στο κέντρο της πόλης καλωσορίζοντας τη «νέα γενιά» street food και street διασκέδασης στην Αθήνα.
Μέσα σε 4εις εβδομάδες «στρώσανε το τραπέζι» σε πάνω από 3,000 Αθηναίους και μοιραστήκανε μαζί τους νέες γεύσεις, μουσικές, εμπειρίες και έθιμα.


Πρώτος τους  προορισμός (10/9) ήταν η Ινδία και οδηγοί τους στο ταξίδι η οικογένεια  του Αμάν Πριντ Σινγκ από το εστιατόριο Indian Chef http://indianchef.gr/ στις γεύσεις και ο Iznogood https://www.facebook.com/DJ.IZNOGOOD?fref=ts στις μουσικές.


Κατόπιν, και επί δύο εβδομάδες (17 & 24/9), «εγκατασταθήκανε» στο Smorgasburg του Brooklyn, με τον παθιασμένο chef Βασίλη Σπόρο https://www.facebook.com/vasilis.sporos?fref=ts και την ομάδα του Mama Roux https://www.facebook.com/pages/Mama-Roux/264571513559218   να τους φέρνουν στο πιάτο τα πιο «καυτά», παγκοσμίως, γαστρονομικά trends (ramen burger, smoked brisket brioche, gua bao sandwich κ.α.). Τις γεύσεις συνόδεψαν live μουσικές από τους Gumbo YaYa, τη SugahSpank και το Δημήτρης Παπαδόπουλος quartet ανακατεύοντας ρυθμούς rock, blues, soul, funk και jazz και δημιουργώντας ένα μουσικό ιδίωμα που αντιπροσωπεύει ιδανικά το πολυπολιτισμικό Brooklyn.
Το ταξίδι τους  απογειώθηκε (1/10) με την «επίσκεψή» τους  στην Ιαπωνία. Ορδές κόσμου επισκέφθηκαν το στενό της Κολοκοτρώνη για να δοκιμάσουν τόσο τα sushi combos από ολόφρεσκο ψάρι που οι chef του Yoko Sushi & Bento https://www.facebook.com/Yoko.Sushi.Bento έφτιαχναν μπροστά στα μάτια τους  πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, όσο και τα ζεστά πιάτα του ολοκαίνουριου fast resto του Κολωνακίου https://www.facebook.com/Yoko.Sushi.Bento που απέδειξε με τις εξαίρετες γεύσεις του την αφοσίωσή του στο φρέσκο, νόστιμο, υγιεινό και value for money φαγητό της Ιαπωνίας που δεν είναι απλά ένα ακόμη trend, αλλά ήρθε για να μείνει.

Ένα δέντρο ευχών στήθηκε στον πεζόδρομό τους για να προκαλέσει την πραγματοποίηση κάθε επιθυμίας, γκέισες κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους  για να τους εξηγήσουν το τι θα φάνε, τι θα πιούνε και πως τα κάνουνε όλα αυτά στο Τόκιο, ενώ οι ρυθμοί της Ιαπωνικής ποπ από το radioDoc http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG1242 που ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια αποδείχθηκαν παραπάνω από προσφιλείς στο ελληνικό κοινό.
Η ομάδα του DEBOP θέλει  να ευχαριστήσει  από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην προσπάθειά τους  να εγκαθιδρύσουν  ένα street food market στην Αθήνα.
Τα παιδιά του bar 42 https://www.facebook.com/42bar που λειτούργησαν με συνέπεια και ευγένεια παρά την διαρκή και έντονη προσέλευση, τους chef και τα εστιατόρια που έλαβαν συμμετοχή αγκαλιάζοντας και προσαρμόζοντας το μενού του σε street food μορφή και τιμές, τους χορηγούς επικοινωνίας τους και όλα τα μέσα που δημοσιοποίησαν την προσπάθειά τους , τις φωτογράφους Μαρία Μιχαλινού  https://www.flickr.com/photos/mariamk_2011  , Γκέλη Παπαλουκά http://www.gellypapalouca.com/portfolio/
και Βάσω Μαραγκουδάκη https://www.facebook.com/vforphoto.gr  που αποτύπωσαν τις όμορφες στιγμές, τη γραφίστρια Έλια Λαούρδα http://elialaourda.com/   για τα δημιουργικά και σίγουρα τον κόσμο που δε δίστασε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, που μοιράστηκε το τραπέζι του, που χαμογέλασε και διασκέδασε μαζί μας.
Το deBόp.gr http://www.debop.gr/  έχει μεγάλα σχέδια για το –προσεχές!- μέλλον και υπόσχεται μια δυνατή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας που σίγουρα δεν θα της λείψουν οι γεύσεις.

Ό,τι αγαπήσανε  στα Street Food and Tunes του Σεπτεμβρίου μπορούν  να το ξαναδοκιμάσουν εδώ:

Ινδία – Indian Chef
Αθανασίου Διάκου 22, Αθήνα
Τηλ. 210 9233585

Brooklyn – Mama Roux
Αιόλου 42, Αθήνα
Τηλ. 213 0048382

Ιαπωνία – Yoko Sushi & Bento
Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum