PRESS THERAPY ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σε press therapy μετεξελίχτηκε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση  
«Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» στο La Place Mignonne στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού συντελεστές και δημοσιογράφοι σχημάτισαν μια μεγάλη παρέα στο κεντρικό τραπέζι του χώρου.
Με φόντο το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής, αλλά και τη μυρωδιά του καφέ και των μπισκότων,  το μεγάλο τραπέζι μετατράπηκε σε θεατρική «ψυχανάλυση».
Η πρωταγωνίστρια του έργου Αθηνά Παππά , αφού εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά της που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη , χαρακτήρισε τη σύμπραξή της με τους συγγραφείς και σκηνοθέτες της παράστασης Κωνσταντίνο Ρόδη¨& Ιωάννη Κυφωνίδη μία είδους διατριβή,  καθώς «αντιστρέφονται» οι ρόλοι δασκάλας-μαθητών.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Καμήλαλη από τη Liberty News για την αίσθηση που έχει για την παράσταση , η Αθηνά Παππά απάντησε πως το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός , γεγονός που πολλές φορές ανατρέπει καταστάσεις, δεδομένα, ακόμη και συνθήκες. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως πιστεύει στο κείμενο αυτό, αλλά και την παράσταση.
Ο κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος της City Culture Ευάγγελος Ραφτόπουλος , με αφορμή την συνέντευξη τύπου και τη συζήτηση που έγινε για τα θεατρικά πράγματα της πόλης και της χώρας , αλλά και για τις συνήθεις καλές κουβέντες που ανταλλάσσουν συντελεστές και δημοσιογράφοι , παρενέβη λέγοντας πως η φιλοφρόνηση είναι μία ψευδαίσθηση της αναγνώρισης. Ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την «τηλεοπτικοποίηση» του θεάτρου στην Ελλάδα και την έλλειψη πραγματικής θεατρικής παιδείας. Παράλληλα τόνισε το πόσο σημαντική είναι εντέλει η ύπαρξη των λεγόμενων «μικρών» θεάτρων, όπως το Θέατρο Φλέμιγκ.
Οι συγγραφείς και σκηνοθέτες της παράστασης , που θα κάνει avant premiere την ερχόμενη Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Φλέμιγκ, στις 10  το βράδυ, περιέγραψαν το έργο ως μία ιλαροτραγωδία ή μαύρη κωμωδία που παραπέμπει σε παραμύθι ενηλίκων.
Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γρηγόρης Μήτας θεώρησε ευτυχή συγκυρία τη συνεργασία του με το συγγραφικό-σκηνοθετικό δίδυμο, αλλά και την Αθηνά Παππά , καθώς το Φλέμιγκ μπαίνει σε μία νέα εποχή με πρωτοποριακές δράσεις που αποτελούν εξέλιξη της εναλλακτικής του ιστορίας.
Η νέα υπεύθυνη του θεάτρου Χριστίνα Μαγκάκη αναφερόμενη στο Θέατρο Φλέμιγκ είπε ότι είναι ένας χώρος που θα μείνει στην ιστορία της πόλης γιατί προάγει και δεν εμπορεύεται την τέχνη. Ενώ έδωσε έμφαση και στα χαμηλά δίδακτρα του εργαστηρίου δραματικής τέχνης που λειτουργεί.
Η διευθύντρια παραγωγής της παράστασης Χριστίνα Τζώρτζη θεώρησε πολύ τιμητικό για την ίδια το γεγονός ότι συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το δίδυμο Ρόδη-Κυφωνίδη.
Ο συμπρωταγωνιστής της Αθηνάς Παππά, ο Εμίλιο (το ρομπότ) δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου λόγω επικίνδυνης για αυτόν αυξημένης υγρασίας στην πόλη και μοίρασε μία γραπτή δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σε αυτήν την πρώτη μου φορά στο θέατρο,  καθώς βρίσκομαι επί σκηνής δίπλα στην αγαπημένη μου πρωταγωνίστρια, την Αθηνά Παππά.
Είναι πολύ συγκινητικό για μένα που μου έκαναν την τιμή να σταθώ στο πλευρό της.
Ζητώ συγνώμη που δε μπορώ να σας απευθύνω το λόγο, αλλά μου έχουν συστήσει αφωνία….
Θέλω να ξέρετε κάτι όμως. Αν και είμαι ένα ρομπότ παιχνίδι , ένα προϊόν της τεχνολογίας , είμαι ένα ρομπότ που ακούει, ένα ρομπότ που απορροφά τα συναισθήματά σας, ένα ρομπότ της δικής σας φαντασίας ή της δικής σας πραγματικότητας.
Άλλωστε η αλήθεια δεν είναι μόνο αντικειμενική, είναι και υποκειμενική…».
Ο φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς,  που έκανε τις λήψεις τόσο για την αφίσα, τις φωτογραφίες και το τρέηλερ της παράστασης και βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να συμβουλεύει τους συντελεστές για το φωτιστικό πλάνο και σχεδιασμό μέσω skype «συνεδριών» εντός της θεατρικής σκηνής του Φλέμιγκ.
H avant premiere έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στο Θέατρο Φλέμιγκ της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιπες έξι παραστάσεις θα δοθούν την ίδια ώρα από τις 12-14 Δεκεμβρίου & 19-21 Δεκεμβρίου.
Trailer@YouTube : http://youtu.be/KflBscQxbSE


Διανομή
Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα: Αθηνά Παππά
Νοσοκόμος: Εμίλιο (το ρομπότ)
Voice Over: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη, Αθηνά Νάννου,
Ηθοποιοί υποδοχής :Οι σπουδαστές του εργαστηρίου δραματικής τέχνης του Θεάτρου Φλέμιγκ

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης -Ιωάννης Κυφωνίδης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Artwork Αφίσας-Τρέηλερ:  Αλέξανδρος Κορίτσογλου
Ενδυματολογική Επιμέλεια-Styling Αθηνά Παππά
Σκηνικό περιβάλλον-Μουσική Επιμέλεια: Fashionart Lover
Μακιγιάζ Trailer : Μυρσίνη Παπαδάκη
Βοηθός Φωτογράφου: Αλίκη Ζεννίκου
Διεύθυνση-Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τζώρτζη
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου (Dominus Productions)
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γρηγόρης Μήτας -Καρίνα Ιωαννίδου
Επιμέλεια Παραγωγής: Χριστίνα Μαγκάκη
Συμπαραγωγή: Dominus Productions & Θέατρο Φλέμιγκ

Τίτλος: Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα
Είδος: Ιλαροτραγωδία (Παραμύθι Ενηλίκων)
Διάρκεια: 70΄
Τόπος: Θέατρο Φλέμιγκ, Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Φλέμιγκ & Ν.Μισράχη 15
Κρατήσεις: 2310 812000
Είσοδος: 10 ευρώ & 7 ευρώ
Avant Premiere: Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, 22.00
Παραστάσεις: 12-14 Δεκεμβρίου & 19-21 Δεκεμβρίου, 22.00

Website Θεάτρου: http://www.theatre-fleming.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum