ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ SALONICCO ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ένα από τα ωραιότερα και ταχέως ανερχόμενα Κουαρτέτα Εγχόρδων της Ευρώπης έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.
Είναι το κουαρτέτο Salonicco που αποτελείται από τους : Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Ευτυχία Ταλακούδη (βιολί), Παύλο Μεταξά (βιόλα) και Μυρτώ Ταλακούδη (βιολοντσέλο)
Με το Κουαρτέτο αυτό μάλιστα συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή οι συναυλίες μουσικής δωματίου στα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. με έργα κορυφαίων συνθετών της ρομαντικής περιόδου.


Οι Salonicco παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 13 του Φέλιξ Μέντελσον και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 σε λα-ελάσσονα, έργο 51/2 του Γιοχάνες Μπραμς.
 Ο Μέντελσον έγραψε το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2, έργο 13 το 1827 και παρότι έφηβος θεωρούνταν έμπειρος συνθέτης μουσικής δωματίου. Η σύνθεση θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα του πρώιμου ρομαντισμού, όπου ο συνθέτης υπήρξε πρωτοπόρος, ενώ γράφτηκε όταν ο Μέντελσον ήταν σφόδρα ερωτευμένος και βασίστηκε σε ένα τραγούδι που είχε ήδη γράψει για την αγαπημένη του. Ο Μπραμς έγραψε συνολικά τρία Κουαρτέτα Εγχόρδων και λέγεται ότι πριν αποφασίσει την έκδοση των δύο πρώτων έργων κατέστρεψε πάνω από 20 παρόμοιες συνθέσεις, εξαιτίας της τελειομανίας του. Στο Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα ελάσσονα, έργο 51/2 ο Μπραμς συνδυάζει λυρικά και δραματικά στοιχεία.
 Η συναυλία του Κουαρτέτου Salonicco ήταν sold out και δόθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης».
Φωτιστικός τευτονισμός, μινιμαλιστική σκηνική λεπτομέρεια και πάνω από όλα ένα εξαιρετικό σύνολο μουσικών που βρίσκονται
σε διαρκή "συνεννόηση" και "συνύπαρξη" ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του κονσέρτου.

Αυτό που ίσως έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι η επιθυμία τους να μεταφέρουν το πλούσιο ρεπερτόριο για κουαρτέτο εγχόρδων σε όσο πιο ευρύ κοινό γίνεται και η διάθεσή τους να "εκπαιδεύσουν" μουσικά το κοινό της πόλης.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum