ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Εκτός των ανδρών πολιτικών στις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία που έχουν φωτογραφηθεί έστω και μία φορά στη ζωή τους γυμνοί για λόγους βιοποριστικούς ή ακτιβιστικούς στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής, υπάρχουν και οι Έλληνες πολιτικοί που το έχουν κάνει πράξη. 
Τουλάχιστον ένας εντοπίστηκε και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της
«Τελείας» και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.
Βέβαια η διαφορά του από τις γυναίκες  υποψήφιες  έγκειται στο ότι είναι γένος αρσενικού και του το συγχωρούν, επειδή το έκανε στα νιάτα του και ήταν επαγγελματίας ηθοποιός. Αλλά και οι κ.Δούνια και Γκερέκου , που βρέθηκαν στο στόχαστρο ορισμένων,  όταν φωτογραφήθηκαν γυμνές στο παρελθόν,  το έκαναν στα νιάτα τους και επίσης για λόγους επαγγελματικούς. Κι ενώ το γυναικείο γυμνό θεωρείται κάτι συνηθισμένο και κλασικό, το ανδρικό θεωρείται σοκαριστικό, είτε πρόκειται για back frontal είτε για full frontal.
Παρόλ΄αυτά ο Γκλέτσος αντιμετωπίζεται με χιούμορ, ενώ οι κ.Δούνια και Γκερέκου με κακία και ψευδοσεμνότητα.


Ούτε το ένα πειράζει και ενοχλεί, ούτε το άλλο. Θα μπορούσαν κάλλιστα να φωτογραφηθούν γυμνές και γυμνοί , ακόμη και σήμερα, στο πλαίσιο μίας καμπάνιας, κάτι που γίνεται στο εξωτερικό.
Αλλά στη χώρα μας, ακόμη και σήμερα, το γυμνό αντιμετωπίζεται ως «προϊόν» κλειδαρότρυπας και «μπανιστηριού» και συγχωρείται μόνον όταν κάποιος είναι ενεργό μοντέλο ή ενεργός ηθοποιός. Όταν το έκανε αυτό ακόμη και στο μακρινό παρελθόν, χρησιμοποιείται εναντίον του, εάν και εφόσον η νέα του ενασχόληση είναι δημόσια. 
Και δυστυχώς υποψιάζεται κανείς πως η κριτική προέρχεται ορισμένες φορές, ακόμη και από εκπροσώπους της Αριστεράς.
Τα κόμματά μας , είτε δεξιά, είτε κεντρώα, είτε αριστερά, έχουν ένα κοινό: τη ψευδοσεμνότητα, όχι σε όλη τους την έκφανση, αλλά ως ένα βαθμό, από ορισμένους εκπροσώπους τους. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum