ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΞΕ-ΚΙΝΑΩ"

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Για να αρχίσει ένας κύκλος, χρειάζεται πρώτα να κλείσει ένας άλλος.
Για να αρχίσει κάτι να κινείται, χρειάζεται πρώτα να σταματήσει κάτι άλλο.
Όταν σταματήσω έχω ήδη ξε δηλαδή έχω επιλέξει. Τώρα μπορώ να υποδεχτώ την στιγμή του επαναπροσδιορισμού: αποστασιοποίηση από το παρελθόν, ξεκαθάρισμα, χώρος για το νέο. Αυτό τον χώρο θα έρθει να πλημμυρίσει το όραμα, το όνειρο και η επιθυμία. Έτσι μπορώ να κινήσω για την πραγμάτωση, δηλαδή να κινηθώ από επιλογή να ξε-κινήσω.
Η τέχνη δημιουργείται από ανάγκη επικοινωνίας και έκφρασης.
Αλλά  που αρχίζει και που τελειώνει το προσωπικό μέσα σε αυτήν τη διαδικασία;
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το προσωπικό σαν εργαλείο και να το κάνω να αφορά το κοινό;
Αναδύoντας υλικό από την παρελθοντική μας εμπειρία θα καταλήξουμε σε ένα σκηνικό αποτέλεσμα μέσω της κίνησης και του λόγου στο οποίο δημιουργοί, συνθέτες και ερμηνευτές θα είναι ο καθένας από μας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 12:00-15:00 στο QUILOMBO , ΣΕΡΒΙΩΝ 8, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.



Όπως διευκρινίζει η κ. Ρεγγίνα Λεβεδιανού «το διήμερο αυτό αποτελεί την αρχή δύο κύκλων μαθημάτων θεατρικού αυτοσχεδιασμού και τεχνικής που θα ακολουθήσουν.»

« Στον πρώτο κύκλο με αφετηρία την ευχαρίστηση του παιχνιδιού και τον αυτοσχεδιασμό θα ξαναγνωρίσουμε τα εκφραστικά μας εργαλεία, με τα οποία στον δεύτερο κύκλο θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μεμονωμένα και πιο συγκεκριμένα αποκτώντας έτσι ένα συνειδητό λεξιλόγιο πάνω στην τεχνική του θεάτρου.»

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum