"ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ"

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι ParaMana Puppet Theatre επιστρέφουν στο Θέατρο Τ, με το «Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο», την παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους στις τρεις παραστάσεις που έδωσε το Δεκέμβριο.  Αυτή τη φορά οι ParaMana θα παρουσιάσουν μια διπλή εκδοχή της παράστασής τους, μία για ενήλικες, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και μία ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από τεσσάρων έως 12 χρονών, το Σάββατο 15 Φεβουαρίου στς 5 μ.μ και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 12 & 5 μ.μ.
 «To κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο», βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι   «Tsuki no Waguma - The Crescent Moon Bear», και είναι ένα παραμύθι που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία. Ένα μικρό κορίτσι, θα ξεκινήσει ένα δύσκολο, επικίνδυνο και  περιπετειώδες και ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα της, ο οποίος μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο έχει χάσει πια κάθε διάθεση για ζωή.  Η παράσταση των ParaMana στηρίζεται στηρίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και σε προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και από την άποψη της τεχνικής και του εξοπλισμού είναι μοναδική στο είδος της.
Στο τέλος κάθε παράστασης, ενήλικες και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να μυηθούν τα μυστικά των ParaMana, στις τεχνικές και τις κατασκευές τους.
Οι ParaMana ιδρύθηκαν το 2006 με σκοπό να παντρέψουν το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Από το 2007 συνεργάζονται με το εργαστήριο θεατρικών κατασκευών Pupp-art, όπου μαζί διοργανώνουν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες και παιδιά, αλλά και αναλαμβάνουν την κατασκευή θεατρικής κούκλας, μάσκας, σκηνικών και αντικειμένων για άλλους θιάσους.
Οι ParaMana Puppet Theatre δημιουργούν παραστάσεις για ενήλικες αλλά και για παιδικό κοινό, στο δρόμο και στο θέατρο και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «Femme Squelette», «‘02-02’», «Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο», «Θησέας». Κάθε μία απο αυτές τις παραστάσεις χαρακτηρίζεται απο την διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών της: Bunraku- Human Size Puppets, Τρισδιάστατο Θέατρο σκιών. ΄Εχουν εμφανιστεί σε διάφορα Θέατρα και χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο Θέατρο Παπάγου, στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πάτρας κα.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Μετάφραση: Eliane Pauwels
Καλλιτεχνική επιμέλεια & διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη
Εμψύχωση φιγούρας- Ζωντανή αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Σύνθεση-Εκτέλεση μουσικής- Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κατασκευές-Φιγούρες, σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης
Σχεδιασμός- Κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης
Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας, Anima Theatre
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας
Σχεδιασμός έντυπου υλικού & βίντεο: Κώστας Στεργίου


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60΄
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 7 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ «Τ», Φλέμινγκ 16 . Τηλέφωνο:  2310-854333

Επικοινωνία με την ομάδα ParaMana στα τηλέφωνα: 210-9216996 (9.30 π.μ.-2 μ.μ.) & 210-7563950 (όλες τις ώρες της ημέρας)

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum