6ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

`Αυτήν τη χρονιά καρναβαλιζόμαστε  και κονταροχτυπιόμαστε με τη Λερναία Ύδρα των Θεσμών της Κρίσης! Γινόμαστε Νοσοκόμοι & Γιατρίνες «Πόσο πάει το Φακελάκι;», Παπάδες «Κρίση Ελέησον», Μαθητές & Μαθήτριες «σε Απόγνωση» και Αστυνομικοί «με μακριά γκλομπς». Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, μια Λερναία Ύδρα με 5 κεφάλια, σύμβολο της τερατογένεσης και της δυσλειτουργίας των θεσμών της κρίσης, θα συνοδεύεται από τα ποδηλατικά άρματα των θεσμών: της Υγείας με τα Νοσοκομεία και τα ευμεγέθη Φακελάκια, της Παιδείας που βάζει Χ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία οδηγώντας τους Μαθητές σε Απόγνωση, της Εκκλησίας με την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία και τα κύριε ελέησον για να βγούμε από την οικονομική κρίση, της Δικαιοσύνης που μεροληπτεί σε βάρος των αδυνάτων και όσων διώκονται από το μακρύ… γκλομπ της καταστολής.
Η Λερναία Ύδρα των θεσμών συμπληρώνεται από το … “αγύριστο” κεφάλι του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που πιστεύει στην παντοκρατορία του αυτοκινήτου και τρομοκρατεί ποδηλάτες και πεζούς προκαλώντας τροχαία ατυχήματα με το αυτοκινο-φετίχ του.

Θα μπορέσει ο Ηρακλής να σώσει τους θεσμούς από την κακοδιαχείριση και την διαφθορά, και να στρέψει τις πόλεις προς την βιώσιμη κινητικότητα; Ελάτε να τον βοηθήσουμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε, στο 6o Ποδηλατικό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7μμ, σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με Ζωντανή Μουσική, DJ Set, Προβολές, Γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, άφθονο κρασί, φαγητό, και άλλες εκπλήξεις, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία της νηστείας της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον και τη ρύπανση, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής.


Τις προηγούμενες χρονιές το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσίασε: Tο 2014 "Το Φαγοπότι της Εξουσίας και τους Φυλακισμένους Πολίτες της" με Βασιλιά Καρνάβαλο την εξουσία που τα τρώει στο τραπέζι, ενώ οι πολίτες “εξουσιαστήκαμε” μπαίνοντας στα κελιά μας με στολές φυλακισμένων. Άνεργοι, απλήρωτοι, μικρο-επαγγελματίες, μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, άστεγοι, ελεύθεροι κατασκηνωτές, πεζοί & ποδηλάτες, οροθετικοί, καλλιτέχνες, διαδηλωτές, ζώα για σφαγή… Το 2013 “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο Μίδα, τους  Χρυσοθήρες, τους Χρυσοδρέπανους Χάρους από την Χαλκιδική, οι οποίοι μετέτρεπαν ότι άγγιζαν σε ποδηλατικά άρματα “Ράβδους Χρυσού”, υπενθυμίζοντας την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Οι “Λιγνιτο-λάγνοι” από την Κοζάνη, συνέχιζαν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει. To 2012 “Ο Τσολιάς, η Μέρκελ και τα Λουκάνικα Φρανκφούρτης” σε μια σχέση μίσους και πάθος, μοιράζαν “Ευρώ-σοκολατάκια” γιατί λεφτά υπάρχουν και ποδηλατικά άρματα “Υποβρύχια που Γέρνουν”. To 2011 “Ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες” με το αντίστοιχο άρμα της “Βουλής των Ελλήνων”, το “Άγαλμα Καραμανλή που ψάχνει την θέση του”, ποδηλατικά άρματα “Ποδήλατο στο... Αστικό, Τρένο, Τραμ, Μετρό” για τις συνδυαστικές μετακινήσεις. To 2010 το άρμα “Ποδηλατόδρομος πάνω από το ΙΧ” δείχνοντας έναν ποδηλατόδρομο που περνάει πάνω από παρανόμως σταθμευμένο Ι.Χ. Το άρμα “ο Λευκός Πύργος - Πάρκινγκ Αυτοκινήτων”, μια χρήσιμη αλλαγή χρήσης, μιας αυτοκινητούπολης. Την ομάδα μεταμφιεσμένων “Η Νύφη του Θερμαϊκού” με νύφες στολισμένες με σκουπίδια κατευθείαν από τον μολυσμένο Θερμαϊκό μας. Τον Ιανουάριο του 2011 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καστοριάς “Σπασμένο Ρόδι”, το Ποδηλατικό Καρναβάλι συμμετείχε στο Καστοριανό Καρναβάλι “Ραγκουτσάρια” με τις  “Νύφες του Θερμαϊκού και της Λίμνης” ζητώντας καθαρότερα νερά αντίστοιχα. Φέτος το Ποδηλατικό Καρναβάλι αφιερώνεται στην μνήμη της Ελένης Τσαδήλα (Νένη), την ψυχή του Συλλόγου "Σπασμένο Ρόδι" Καστοριάς. Μιας πολύ σημαντική προσωπικότητα, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία, που χάθηκε πρόωρα από καρκίνο. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Επικοινωνήστε για την συμμετοχή της συλλογικότητας σας. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι αυτο-οργανώνεται από μια ομάδα ενεργών πολιτών και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum