ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΝΗΜΗ: Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ 20ος ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το Σάββατο 14 Μαρτίου περπατoύν  στην πόλη της Θεσσσαλονίκης και ανιχνεύουν  τη νεότερη πολιτική ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Βούλγαροι αναρχικοί, το 1912, ένας δολοφονημένος βασιλιάς, η πρωτεύουσα των προσφύγων, η Φεντερασιόν, ο Μάιος του 1936, η εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ο Πολκ, ο Λαμπράκης. Περιηγούνται  σε πολυσύχναστους δρόμους, σταματάνε σε σημεία ενδιαφέροντος,  γλυπτά και κτήρια και αφηγούνται  τα συγκλονιστικά γεγονότα που συνδέονται μαζί τους.  Κινήματα, εξεγέρσεις, πολιτικές δολοφονίες και απώλειες που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης βρίσκονται στο κέντρο της αναζήτησής. Με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο πραγματοποιούν  μια βουτιά στο πρόσφατο παρελθόν, φέρνουνε στην επιφάνεια μνήμες και όπου χρειάζεται διηγούνται  τις διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων.


Σάββατο 14 Μαρτίου
Ώρα: 17.30
Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Βενιζέλου
Συμμετοχή: 10 ευρώ/ 8 ευρώ για φοιτητές και μαθητές
Πληροφορίες - κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com
/ 2310 810226/ 6978186901





Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη  με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum