ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΡΕΝΤΛ: ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η Μαριλίζα Ρεντλ έκανε πρόσφατα το θεατρικό της ντεμπούτο, χωρίς να το σχεδιάσει ή να το προκαλέσει.
Φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών στην Αθήνα και με καταγωγή από την Αυστρία η Ρεντλ προσανατολίστηκε αρχικά στη μουσική φοιτώντας σε μουσικό σχολείο της Αθήνας και στη συνέχεια στα εικαστικά.
Ποτέ της δε σκέφτηκε, τουλάχιστον σοβαρά, να γίνει ηθοποιός.
Ωστόσο της προέκυψε , όταν η  Αθηνά Παππά, πρωταγωνίστρια της παράστασης των Ρόδη-Κυφωνίδη «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» είχε ένα ατύχημα παραμονές της πρεμιέρας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Αν και ο ρόλος της την ήθελε καθηλωμένη σε αναπηρική πολυθρόνα, ωστόσο σε δύο-τρεις σκηνές που έκανε flashback στο παρελθόν της ηρωίδας σηκωνόταν όρθια.
Όταν οι γιατροί της είπαν ότι το ρόλο της έπρεπε πλέον να τον παίξει καθιστή, καθώς απαγορευόταν να πατήσει το ένα της πόδι για ένα μήνα, βρέθηκε η λύση τα όρθια flashback να γίνουν εικαστικά και κινησιολογικά από άλλη ηθοποιό ή performer.


Κι επειδή η Ρεντλ παραπέμπει με κόκκινη περούκα στην Παππά σε νεότερη ηλικία αποφασίστηκε το κομμάτι αυτό να το ερμηνεύσει η ίδια σωματικά.
Και πράγματι κανείς δεν κατάλαβε ότι η αλλαγή αυτή έγινε αναγκαστικά, πίστεψαν όλοι πως ήταν μέρος της σκηνοθεσίας και του σχεδιασμού της παράστασης από την αρχή.

Εάν τελικά η Ρεντλ θα συνεχίσει στο θέατρο, έστω και επιλεκτικά, θα φανεί στην πορεία. Πάντως το’ χει και θα μπορούσε να ασχοληθεί και με το θέατρο, παράλληλα με τις καλές τέχνες. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum