ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ολόκληρες βουνοπλαγιές "κατολίσθησαν" πάνω στα πανέμορφα αγροτικά χωριουδάκια του Νεπάλ το περασμένο Σάββατο. Χιλιάδες άνθρωποι συνεθλίβησαν,  ενώ ακόμη περισσότεροι αγνοούνται -- η χώρα εκλιπαρεί για νερό, τροφή και καταλύματα. Αλλά μέσα στα συντρίμμια και την απόγνωση μια γενναία τοπική οργάνωση, η Abari, πασχίζει με κάθε μέσο να στήσει καταυλισμούς στις πιο πληγείσες περιοχές.
Ειδικοί ανθρωπιστικών αποστολών επιβεβαιώνουν πως ακόμη και πριν το σεισμό, αυτή η οργάνωση προσέφερε το πιο αποτελεσματικό έργο στη χώρα και πως αποτελεί μια από τις καλύτερες διόδους για να φτάσει γρήγορα ζωτική βοήθεια στις απομακρυσμένες κοινότητες. Κι αυτό επειδή το Νεπάλ είναι το σπίτι τους.
«Μπορούμε να παρέχουμε ζωτική στήριξη στο έργο αυτής της οργάνωσης, αλλά και άλλων ομάδων σε όλο το Νεπάλ, δεκαπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό τους ώστε να χτίσουν γερές βάσεις και να προσφέρουν βοήθεια σε ακριτικές περιοχές.
Στηρίζοντας την ανοικοδόμηση των τοπικών κοινοτήτων στα δύσκολα χρόνια που τους περιμένουν, φυτεύουμε σπόρους ελπίδας για ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον στα φτωχότερα χωριά του Νεπάλ.» τονίζουν τα μέλη του κινήματος Avaaz.
Πάτησε παρακάτω για να δεσμευτείς να στείλεις βοήθεια – θα χρεωθείς μόνο αν συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει τα στηρίξουμε ουσιαστικά τους τοπικούς ήρωες και ηρωίδες που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη:
 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €2


ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €4

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €10 -- κατάλυμα για 1 άνθρωπο


 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €20 -- κατάλυμα για 2 ανθρώπους


 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €50 -- κατάλυμα για 5 ανθρώπους

 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €200 -- μεγάλη σκηνή για 20 ανθρώπους


Για να δεσμευτείς να βοηθήσεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ
«Οι αρχές του Νεπάλ φημίζονται για την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά κι η κυβέρνηση της χώρας είναι βαθιά διχασμένη. Γι’αυτό κι η δραστήρια κοινωνία των πολιτών του Νεπάλ είναι πιθανώς σε καλύτερη θέση να παρέχει ζωτική βοήθεια με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Η Abari, αλλά και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, δραστηριοποιούνται σε ορισμένες από τις πιο πληγείσες περιοχές του Νεπάλ, χτίζοντας δεξαμενές νερού και σπίτια και δημιουργώντας ένα δίκτυο ώστε να μπορεί η ανθρωπιστική βοήθεια να καταφθάνει σε απομακρυσμένες περιοχές διαφεύγοντας τη διαφθορά.
Οι μεγάλες, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν τις καθιερωμένες διόδους για να στείλουν οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία, ενώ οι τοπικές ομάδες αγωνίζονται με ελάχιστα μέσα για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες. Η στήριξη τέτοιων ομάδων μπορεί να φέρει μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά μαζί με αυτό το ρίσκο έρχεται κι η ευκαιρία για πραγματικά, σημαντικά αποτελέσματα. Όταν ο κυκλώνας χτύπησε τη Βιρμανία το 2008, το κίνημά μας συγκέντρωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια τα οποία εισάγαμε κρυφά στη χώρα μέσω ενός δικτύου μοναχών, αποφεύγοντας έτσι τις διεφθαρμένες κρατικές αρχές. Αυτή η τακτική, μας επέτρεψε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν είχαν λάβει ποτέ τους στήριξη από κανένα.
Αυτή είναι η ευκαιρία μας να το επαναλάβουμε στο Νεπάλ.» επισημαίνει η Avaaz.
Πάτησε παρακάτω για να συμμετέχεις και το Avaaz θα εκταμιεύσει και θα διανέμει τη δωρεά σου αμέσως μόλις συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια:

 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €2


 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ €4

 ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €10 -- κατάλυμα για 1 άνθρωπο

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €20 -- κατάλυμα για 2 ανθρώπους

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €50 -- κατάλυμα για 5 ανθρώπους

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €200 -- μεγάλη σκηνή για 20 ανθρώπους

Για να δεσμευτείς να βοηθήσεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ


«Το κίνημά μας δημιουργήθηκε για να υπερβαίνει τις γραφειοκρατίες και να διανέμει ελπίδα χωρίς εμπόδια. Όταν η συμφορά χτύπησε τη Βιρμανία και μετά την Αϊτή, τα μέλη του κινήματος του Avaaz ανοίξαμε τις καρδιές μας και στείλαμε εκατομμύρια στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Με γνώμονα την κοινή μας ανθρωπιά, συσπειρωθήκαμε αστραπιαία σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τώρα μπορούμε να ενώσουμε ξανά τη δύναμή μας ως πολίτες του κόσμου, για να παρέχουμε στους ανθρώπους του Νεπάλ τη στήριξη που χρειάζονται για να επιβιώσουν τον εφιάλτη.»σημειώνει το κίνημα της Avaaz

Περισσότερες Πληροφορίες:
Νεπάλ: Άμεση ανάγκη για βοήθεια στις απομακρυσμένες περιοχές (EuroNews)

Συγκλονιστικές εικόνες από το Νεπάλ: Καίνε τους νεκρούς στις πλατείες (Πρώτο Θέμα)

Η βοήθεια πρέπει να φτάσει τις απομακρυσμένες και φτωχές περιοχές του Νεπάλ - Nepal’s relief effort must reach the rural poor (Globe and Mail)

Σεισμός στο Νεπάλ: οι αρχές πασχίζουν παρόλη τη διεθνή βοήθεια - Nepal earthquake: authorities struggle to cope despite international aid efforts (The Guardian)

Τα χωριά του Νεπάλ που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού είναι σε απόγνωση - Villages Near Nepal Earthquake’s Epicenter Are Desperate (NY Times)


Σεισμός Νεπάλ: Ανθρωπιστική βοήθεια σε απομονωμένες περιοχές


Abari Adobe και Bamboo Research Institute

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου