ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ EUROVISION Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αναμφισβήτητα η Μαρία-Έλενα Κυριάκου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision στη Βιέννη, τον ερχόμενο Μάιο, διαθέτει φωνή και έχει τις δυνατότητες να δώσει επί σκηνής μία πολύ καλή ερμηνεία. Αλλά και η σύνθεση που ερμηνεύει «One Last Breath»  με τη συνυπογραφή της ιδίας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους, σε στίχους Εβελίνας Τζιώρα και Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, είναι αξιοπρεπής. 



Ανεξάρτητα από το εάν παραπέμπει σε κλασικές μπαλάντες τύπου Celine Dion  στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τις αρχές του 2000 , το τραγούδι στέκεται.
Αλλά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φετινής πληθώρας από μπαλάντες και καλές φωνές και της γνωστής «χοάνης» του televoting.




Άρα τι θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να κάνει η ομάδα που προετοιμάζει την Κυριάκου;
Να δώσει μεγάλη έμφαση στο ενδυματολογικό, το στήσιμο και τα σκηνοθετικά πλάνα, με δεδομένο ότι θα έχει εξασφαλιστεί η εξαιρετική φωνητική κατάσταση και η  άψογη ερμηνεία.
Μελετώντας κανείς τους διαγωνισμούς σκηνοθετικά και αισθητικά, μπορεί να συμπεράνει ότι για να πάει καλά μια μπαλάντα, ειδικά εάν ανήκει στο είδος των κλασικών και συναισθηματικών  , αλλά  και να ξεπεράσει το σκόπελο της κρίσης του κοινού και ειδικά της νεολαίας, πρέπει να βγάλει μια εικόνα  φρέσκια και original. 




Άρα η εκπρόσωπός μας πρέπει να λάμπει επί σκηνής με μία εμφάνιση κλασική και κομψή από τη μία και από την άλλη «πειραγμένη» και «νεωτεριστική» , ώστε αυτό που θα παρουσιάσει να αποτελεί πρόταση.
Από όσες εμφανίσεις έχει κάνει μέχρι τώρα, από πέρυσι που τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά, της ταιριάζει για την περίσταση καλύτερα η όλη εμφάνιση και παρουσία στον τελικό του περυσινού Voice, το look στην πρόμο φωτογραφία πριν τον εθνικό τελικό, οι εμφανίσεις στις φωτογραφικές λήψεις του προφίλ και του εξωφύλλου της επίσημης σελίδας της στο FB, ακόμη και η εμφάνιση στο πρόμο βίντεο κλιπ πριν τον εθνικό τελικό. Και όλα αυτά εάν κινηθεί στο δικό της μοτίβο και σε αυτό που λέμε safe επιλογή.  Ίσως και μια βελτιωμένη εκδοχή από τις εμφανίσεις στον εθνικό τελικό και το Eurovision London Party  που παραπέμπει σε Greek Chick  να είναι μία καλή ασφαλής επιλογή.




Κανονικά όμως θα έπρεπε να κάνει την ανατροπή, χωρίς να απομακρύνεται εντελώς από την ιδιοσυγκρασία της. Να φορέσει μία ολόσωμη φόρμα Vrettos Vrettakos σαν αυτή που λάνσαραν η Beyonce και η Jennifer Lopez, να κάνει αυτό που λέμε έναν επί τούτου αντιπερισπασμό.  Μία τέτοια εμφάνιση θα  συνδύαζε αυτόματα τη λάμψη με την πρόταση, το κομψό με το νεωτεριστικό και το φρέσκο. Θα μπορούσαμε ακόμη κι εμείς να   παραχωρήσουμε από το βεστιάριο δημιουργίες vintage της Μαίρης Αναστασίου από τις δεκαετίες του '60, '70 και ΄80 , με την προοπτική να τις "πειράξουν" και να τις προσαρμόσουν ανάλογα. 









Και μία ακόμη ιδέα που δεν αφορά το ενδυματολογικό. Να κόψουν εάν αυτό επιτρέπεται από τους κανονισμούς τη νέα μικρή εισαγωγή του τραγουδιού και μέχρι να μπει η μουσική να τραγουδήσει τους πρώτους πρώτους στίχους a capella. Νομίζουμε πως όλοι τότε θα πρόσεχαν την εξαιρετική φωνή της και από κει κι έπειτα θα πρόσεχαν πια και όλη την ερμηνεία μέχρι το τέλος, είτε τους αρέσουν αυτού του είδους οι μπαλάντες, είτε όχι.  Και γιατί όχι να ερμήνευε την Ελληνική εκδοχή, εάν βέβαια είχε έγκαιρα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 
Τόσο η Μαρία-Έλενα Κυριάκου, όσο και οι συνεργάτες της, πρέπει να έχουν κατά νου, ότι όπως έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός σκηνοθετικά και τηλεοπτικά, ο ερμηνευτής καλείται να διηγηθεί μία μικρή μουσική ιστορία μέσα από έναν ρόλο, τουλάχιστον σκηνικά. Ίσως βοηθούσαν περισσότερο οι ασπρόμαυροι φωτισμοί ,όπως και τα γραφικά , εάν υπάρχουν στο background, ή το γαλάζιο του πάγου, αλλά και φωτισμοί όπως στοχευμένοι προβολείς και κόντρες και ίσως για το φινάλε ένα black out. 
Εμείς ως δημιουργική ομάδα Μόδας&Τέχνης Εραστές , ως Fashionart Lover Project, αυτό θα κάναμε εάν αναλαμβάναμε το στήσιμο και την καλλιτεχνική-σκηνοθετική επιμέλεια της φετινής Ελληνικής συμμετοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ασκούμε οποιαδήποτε κριτική στο team της Ελληνικής ομάδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και τύχη στην Ελληνική συμμετοχή και μία καλή θέση στην Μαρία -Έλενα Κυριάκου γιατί το αξίζει. 














Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum